Antena 3 CNN Politică Daniel Zamfir: "Legea leasing-ului a trecut de CCR! E un pas important împotriva abuzurilor IFN-urilor şi recuperatorilor"

Daniel Zamfir: "Legea leasing-ului a trecut de CCR! E un pas important împotriva abuzurilor IFN-urilor şi recuperatorilor"

Senatorul PSD Daniel Zamfir anunţă că Legea leasing-ului a trecut de Curtea Constituţională.

Daniel Zamfir: "Legea leasing-ului a trecut de CCR! E un pas important împotriva abuzurilor IFN-urilor şi recuperatorilor"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   18:50

Este vorba despre prima lege din pachetul anticămătărie.

"Un pas important împotriva abuzurilor IFN-urilor şi recuperatorilor!

Legea leasing-ului, declarată constituţională! Prima lege din pachetul de legi anticămătărie a trecut de CCR!

Punem astfel capăt samsarilor instituţionalizaţi - IFN-uri şi recuperatori - care valorificau bunurile mult sub preţul pieţe şi care puneau în spinarea utilizatorului sume uriaşe provenite din aceasta cârdăşie toxica între IFN-urile finanţatoare şi firmele de recuperare!

Acum, cel care nu mai poate plăti rata la leasing va fi implicat în mod direct în procedura de valorificare a bunului, tocmai pentru a avea garanţia că va fi o procedura transparentă iar clientul utilizator nu va fi înşelat", a scris senatorul pe Facebook.

Iniţiat de parlamentarul PSD, proiectul de modificare a legii leasing-ului a fost adoptat anul trecut de Parlament. Scopul declarat al proiectului este acela de a permite utilizatorului să valorifice bunul, în situaţia în care nu mai poate continua contractul de leasing.

"Eliminăm astfel abuzul IFN-urilor care valorificau bunul respectiv la un preţ derizoriu, la înţelegere cu recuperatorii, iar toată diferenţa era pusă pe spinarea utilizatorului“, spunea, la momentul respectiv, Daniel Zamfir.

×
Subiecte în articol: Daniel Zamfir legea anti-cămătărie
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close