Daniel Zamfir: "Legea leasing-ului a trecut de CCR! E un pas important împotriva abuzurilor IFN-urilor şi recuperatorilor"

de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   18:50
Daniel Zamfir: "Legea leasing-ului a trecut de CCR! E un pas important împotriva abuzurilor IFN-urilor şi recuperatorilor" Hepta

Senatorul PSD Daniel Zamfir anunţă că Legea leasing-ului a trecut de Curtea Constituţională.

Este vorba despre prima lege din pachetul anticămătărie.

"Un pas important împotriva abuzurilor IFN-urilor şi recuperatorilor!

Legea leasing-ului, declarată constituţională! Prima lege din pachetul de legi anticămătărie a trecut de CCR!

Punem astfel capăt samsarilor instituţionalizaţi - IFN-uri şi recuperatori - care valorificau bunurile mult sub preţul pieţe şi care puneau în spinarea utilizatorului sume uriaşe provenite din aceasta cârdăşie toxica între IFN-urile finanţatoare şi firmele de recuperare!

Acum, cel care nu mai poate plăti rata la leasing va fi implicat în mod direct în procedura de valorificare a bunului, tocmai pentru a avea garanţia că va fi o procedura transparentă iar clientul utilizator nu va fi înşelat", a scris senatorul pe Facebook.

Iniţiat de parlamentarul PSD, proiectul de modificare a legii leasing-ului a fost adoptat anul trecut de Parlament. Scopul declarat al proiectului este acela de a permite utilizatorului să valorifice bunul, în situaţia în care nu mai poate continua contractul de leasing.

"Eliminăm astfel abuzul IFN-urilor care valorificau bunul respectiv la un preţ derizoriu, la înţelegere cu recuperatorii, iar toată diferenţa era pusă pe spinarea utilizatorului“, spunea, la momentul respectiv, Daniel Zamfir.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close