Antena 3 CNN Politică De ce a plecat Frunzăverde de la Putere: "Eu şi PDL vedem lucrurile diferit", "Ne e frică să vorbim la telefon"

De ce a plecat Frunzăverde de la Putere: "Eu şi PDL vedem lucrurile diferit", "Ne e frică să vorbim la telefon"

De ce a plecat Frunzăverde de la Putere: "Eu şi PDL vedem lucrurile diferit", "Ne e frică să vorbim la telefon"
Sursa foto: Foto: Antena 3
28 Mar 2012   •   12:07

Sorin Frunzăverde a venit cu lămuriri referitoare la decizia sa de a pleca din PDL.  Politicianul a spus că România a devenit stat poliţienesc şi  că îi este frică să vorbească la telefon.

Ieri, vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu a anunţat că Sorin Frunzăverde demisionează din PDL şi se alătură liberalilor. Frunzăverde va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş Severin din partea USL.

Emil Boc a convocat astăzi liderii PDL la o şedinţă de urgenţă.

PRINCIPALELE DECLARAŢII ALE LUI SORIN FRUNZĂVERDE:

- pe 24 noiembrie 2010 am făcut mai multe afirmaţii în legătură cu provocările pe care PDL le avea de suportat  la vremea respectivă. Am spus atunci că problemele principale sunt legate de haosul administrativ, vrajba politică şi statul poliţienesc care sufocă economic România. Acestea sunt principalele motive pentru care azi vorbim de sărăcirea populaţiei.

- am vorbit despre aceste probleme de 46 de ori: de 45 de ori în campaniile interne şi a patruzecişişasea oară la Convenţia partidului şi le mulţumesc colegilor mei care m-au votat atunci în proporţie covârşitoare

- există la nivelul clasei politice resursele necesare de a institui un dialog real între putere şi opoziţie. Există resurse pentru a reaşeza România în normalitate, prin dialog. La noi dialogul nu mai există.

Frunzăverde: Ungureanu trebuie să-şi ducă la capăt guvernarea

- cred că putem construi prin dialog o Românie normală care să iasă din sărăcie şi care să să renunţe la starea de stat poliţienesc care în fapt blochează antreprenorial orice iniţiativă.

- nu cred că tot ceea ce v-am spus mai poate fi abordat şi rezolvat din interiorul PDL. Cred încă într-o construcţie de dreapta, numai că nu mai cred că rezolvarea acestor probleme se mai poate face din interiorul PDL.

- cred că opţiunea pe care eu şi o parte din colegii mei o avem din punct de vedere a dezvoltării României diferă fundamental de opţiunea conducerii PDL

Frunzăverde: Liderii PDL au vrut să mă convingă să-mi schimb abordarea

- nici la telefon nu mai putem vorbi. ne e frică să vorbim. Fără să mai vorbim de faptul că, în permanenţă ne punem problema dacă nu cumva suntem cu toţii ascultaţi ambiental. Telefoanele ne sunt ascultate şi nu mă refer la presă.

- nu am intenţia să destructurez PDL-ul.

- Eu si PDL vedem lucrurile diferit. Din punctul meu de vedere, soluţia pentru România de azi este decentralizarea administrativă. Cred că acum este o concentrare excesivă la nivelul instituţiilor. Am reuşit să subfinanţăm administraţia consiliilor  locale.

- dialog cu membri importanţi din PNL am avut în toţi aceşti ani. Nu neapărat în sensul în care discutăm astăzi aici.

Frunzăverde: „România e stat poliţienesc în care trebuie să îţi pui problema dacă nu ai telefonul ascultat

- există o diferenţă în ceea ce priveşte viziunea politică între mine şi PDL. 

- eu am candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din Caraş-Severin plecând din Parlamentul European. Nu mi-e frică de competiţie. 



Plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL schimbă raportul de forţe din Parlament. Împreună cu fostul vicepreşedinte PDL, părăsesc partidul şi doi deputaţi şi un senator de Caraş-Severin, ceea ce în Senat anulează fragila majoritate a puterii. Mai mult, se pare că sunt şi 42 de primari care îl vor urma pe Frunzăverde.


 


 

×
Subiecte în articol: Sorin Frunzãverde Emil Boc sedinta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close