Antena 3 CNN Politică Deputat PNL: „Kovesi a dat dovadă de competență. Mândria noastră ca români trebuie să fie când un astfel de cetățean reușește o victorie frumoasă”

Deputat PNL: „Kovesi a dat dovadă de competență. Mândria noastră ca români trebuie să fie când un astfel de cetățean reușește o victorie frumoasă”

Deputat PNL: „Kovesi a dat dovadă de competență. Mândria noastră ca români trebuie să fie când un astfel de cetățean reușește o victorie frumoasă”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Feb 2019   •   19:40

Laura Codruţa Kovesi a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

PNL a influenţat decisiv votul pro-Kovesi din Comisia LIBE

Patru dintre liberali le-au locul unor europarlamentari PPE, fapt permis de Regulamentul Parlamentului European, și au votat pentru Kovesi.

„PNL a susținut public candidatura doamnei Kovesi dat fiind faptul că de-a lungul timpului, în funcțiile pe care aceasta le-a deținut, a dat dovadă de competență și rezultate eficiente”, a spus Valeria Schelean, deputat al Partidului Național Liberal, miercuri seară, la Antena 3.

„Susținerea noastră a fost una bazată pe faptul că România a avut șansa de a avea un candidat de partea țării noastre care, așa cum a susținut și doamna Kovesi, nu a candidat cu susținerea Guvernului ci a fost o candidatură personală depusă de către un profesionist.

Mândria noastră ca români trebuie să fie când un astfel de cetățean reușește o victorie frumoasă chiar dacă este o etapă. Este o victorie care ne face să avem speranța că România poate să ocupe o funcție la nivelul Parchetului European.

„Sunt convinsă că în ceea ce privește votul pe care l-a obținut doamna Kovesi acesta s-a bazat pe experiența sa profesională, pe modul în care și-a susținut candidatura în cursul audierilor de ieri, cu toate că întrebările au fost extrem de incomode și cele mai multe nu a avut legătură cu experiența domniei sale din punct de vedere profesional. Eu nu am competența să constat niciun fel de abuzuri. Deocamdată nu există nicio confirmare clară a săvârșirii de către doamna Kovesi a unor fapte care sunt incriminate din punct de vedere al legislației penale. Îmi este greu să spun că doamna Kovesi ar fi trebuit să fie retrasă sau să își retragă candidatura din această competiție, pentru că în România există anumite voci care contestă profesionalismul și modul în care își exercită activitatea până în acest moment”, a mai spus Valeria Schelean la emisiunea „Punctul de Întâlnire”.

Citiți și:

Ion Cristoiu, teorie-bombă despre Iohannis și Kovesi

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close