Antena 3 CNN Politică Deputaţi care au locuinţe în Bucureşti solicită cazare la hotel

Deputaţi care au locuinţe în Bucureşti solicită cazare la hotel

Deputaţi care au locuinţe în Bucureşti solicită cazare la hotel
09 Ian 2009   •   16:12

Patru deputați din cei 66 de deputaţi, care figurează cu cereri de cazare la secretariatul Camerei, au locuințe sau sunt pe punctul de a-și ridica o casă în Capitală. Este vorba de Eugen Bădălan (PDL), Valeriu Zgonea (PSD), Eugen Nicolaescu (PNL) și Cristina Pocora (PNL). Camera Deputaţilor este pregătită să asigure parlamentarilor din provincie cazare la trei hoteluri de patru stele, la un tarif negociat de 268 RON/noapte, la care se adaugă TVA şi taxa hotelieră.
Potrivit propriilor declraţii de avere, primii trei deputaţi enumerați deţin câte un apartament în Bucureşti. Bădălan mai are în proprietate, un apartament în Brăila şi o casă de vacanţă în Buşteni. Valeriu Zgonea, deputat de Dolj, are cumpărat încă din 2002, cu credit ipotecar, un apartament în Capitală, iar fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, figurează şi el în declaraţia de avere cu un apartament în sectorul şase din 1981, dar îl trece pe numele Omet Elena. Noul deputat liberal de Ialomiţa, Cristina Pocora, menționează achiziţionarea unui teren în Bucureşti şi contractarea unui credit ipotecar pentru construcția unei case.
Alți parlamentari stau la o aruncătură de băț de București, prin Voluntari sau Pantelimon. Este cazul lui Florian Anghel, deputat PD-L de Prahova, care are una din cele trei case de locuit în Voluntari, în timp ce social-democratul Gheorghe Antochi este vecin cu el în aceeași localitate. Ilfoveanul Mircea Marin , deputata PD-L are un apartament şi o casă în Pantelimon.
În prezent, 32 de deputaţi PSD+PC, 14 PD-L, 11 PNL, 3 UDMR, 6 de la minorităţi altele decât cea maghiară au depus cereri de cazare. Printre parlamentarii social-democrați se numără Nicolae Bănicioiu, Dumitru Boabeş, Ion Călin, Bogdan Ciucă, Florin Iordache, Claudiu Manda, Adrian Mocanu, Iuliu Nosa, Marian Săniuţă, Ion Stan, Anghel Stanciu, Valeriu Zgonea, Filip Georgescu.De la democrat-liberali și-au manifestat dorința de a sta la hotel Florin Anghel, Eugen Bădălan, Mircea Toader, William Brânză, Alin Trăsculescu. Liberalii Teodor Atanasiu, Eugen Nicolăescu, Marin Almăjanu, Cristian Buican, Cristina Pocora vor primi cazare în Bucureşti. De servicii de patru stele vor beneficia și şi udemeriştii Erdei Doloczki Istvan, Kelemen Attila-Bela-Ladislau, Seres Denes, precum și deputații din grupul minorităţilor naţionale, Amet Aledin, Ovidiu Ganţ, Ibram Iusein, Nicolae Mircovici.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deputati cazare hotel proprietati
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close