Antena 3 CNN Politică Descoperiți. Război total pentru putere. Rețea-bombă reactivată

Descoperiți. Război total pentru putere. Rețea-bombă reactivată

Descoperiți. Război total pentru putere. Rețea-bombă reactivată
10 Noi 2018   •   23:38

Este război total în politica din România, iar arsenalul pus în joc până acum, valize, dosare, citări la parchete și amenințări, este doar începutul. Bombele abia acum încep să explodeze.

Citiți și: Descoperiți. Florian Coldea, "misiune specială" peste hotare. Legătura cu Soros

"Eu dacă aș fi în situația lui Traian Băsescu, mi-aș da demisia!"
 
Asta spunea Klaus Iohannis despre Președintele Traian Băsescu atunci când au apărut înregistrările cu fratele său și fiul lui Bercea Mondial iar DNA a anunțat că i-a deschis dosar penal.

La 4 ani distanță, președintele Iohannis este la un pas de a ajunge într-o situație similară. Soția sa este citată la Parchetul General în dosarul casei demonstrate în instanță că a fost obținută cu acte false, dosar în care, dacă nu este îngropat de Augustin Lazăr, Carmen Iohannis nu poate avea altă calitate decât cea de inculpat.

La fel și Klaus Iohannis, dar abia după ce nu va mai fi Președinte. Un dosar care a tot fost plimbat între parchete din momentul în care jurnaliștii de la Lumea Justiției au făcut plângerea și de care și-a amintit brusc Augustin Lazăr fix când ministrul Justiției a anunțat că va ține o conferință în care va spune dacă cere sau nu revocarea sa.

Citiți și: Descoperiți. Informațiile din SUA care au panicat sistemul în România

Cum declanșarea procedurii de revocare nu a fost o surpriză pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru Augustin Lazăr căruia Tudorel Toader îi adusese la cunoștință intenția sa într-o discuție privată, înainte de anunțul public, în mod evident începerea urmăririi penale în dosarul în care sunt acuzați Președintele și soția sa a fost un avertisment din partea lui Lazăr: vezi că e groasă, ai nevoie de un om de încredere aici!

Și, ca lucrurile să fie și mai clare, dosarul a ajuns la procurorul Cristian Lazăr, cel a cărui ordonanță de clasare pentru un alt dosar al Președintelui a ajuns la Cotroceni în mapa de candidat a lui Augustin Lazăr și pe baza căreia Iohannis l-a numit Procuror General al României.

Toate detaliile, în materialul prezentat în exclusivitate de Andreea Sava, sâmbătă, la "Descoperiți":

Citiți și: Descoperiți. Informațiile din SUA care au panicat sistemul în România

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close