Antena 3 CNN Politică Senatoarea Diana Şoşoacă, amendată după protestele antirestricţii din Capitală

Senatoarea Diana Şoşoacă, amendată după protestele antirestricţii din Capitală

Senatoarea Diana Şoşoacă s-a ales cu amendă, după ce a participat sâmbătă la protestul faţă de măsurile antipandemie din Capitală.

Senatoarea Diana Şoşoacă, amendată după protestele antirestricţii din Capitală
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   11:57

Şoşoacă a participat sâmbată la protestul din Piaţa Victoriei şi, ulterior, s-a deplasat şi în Parcul Izvor, dar şi la Cotroceni, unde manifestarea a continuat fără respectarea distanţării şi fără măşti de protecţie. 

Din această cauză, Diana Şoşoacă a fost amendată. Informaţia, apărută iniţial pe surse la un post de televiziune, a fost confirmată şi de premierul Florin Cîţu. 

Întrebat de un jurnalist dacă senatoarea Diana Şoşoacă a fost amendată sâmbătă, acesta a spus: "da, are multe amenzi".

Diana Şoşoacă, amendată după protest

"Până la momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât şi unora dintre participanţi.

Organizatorii activităţilor au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi, nu au asigurat respectarea de către aceştia a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 şi nu au respectat locul de desfăşurare a activităţilor declarate.

Participanţii la adunările publice au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun", a transmis Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Cîţu: Sunt şi parlamentari care instigă la nerespectarea legii

Premierul Florin Cîţu a spus, luni, că nu se arată deranjat de proteste, însă vrea ca oamenii care îl înjură să respecte regulile din pandemie şi să poarte mască. 

În plus, sunt şi parlamentari care îndeamnă la nerespectarea legii, a subliniat şeful Guvernului.

"Este o problemă morală pentru acești oameni. Sunt parlamentari, fac legi pentru România, dar nu respectă legislația în vigoare!", a atenţionat premierul Florin Cîțu, la conferința de presă de luni dimineață. 

Miting anti-restricții în ziua cu cele mai multe cazuri în secțiile ATI. Protestatarii, la Cotroceni

Proteste ample în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Mii de oameni au ieşit în stradă sâmbătă şi au militat împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în ziua cu cele mai multe cazuri în secțiile de la ATI.

Senatorul Diana Șoșoacă a dansat, sâmbătă, pe piesa The Wall a trupei Pink Floyd, la mitingul anti-restricții din Piața Victoriei. Piesa respectivă a devenit, pe parcursul deceniilor, sinonimă cu protestele la adresa abuzurilor autorităților, indiferent de meridian.

În același timp, Șoșoacă a lansat și avertismente, amenințând că are dovezi care-i pot face pe adversarii săi să dispară "din toate structurile politice".

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă amenda protest
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close