Diana Șoșoacă, atac la Ludovic Orban în Parlament: "Nu mi-am închipuit că există cineva care să vorbească mai tare decât mine"

de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   20:00
Diana Șoșoacă, atac la Ludovic Orban în Parlament: "Nu mi-am închipuit că există cineva care să vorbească mai tare decât mine" Mediafax

"Mă uitam la domnul Orban şi nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine. Nu ştiu la cine a strigat, sincer, dar mi-aduc aminte când stăteam noi în Piaţa Victoriei şi-l strigam pe domnul Orban şi nu auzea. Acum l-am auzit până în capătul sălii.", a spus Diana Șoșoacă, miercuri, la votul pentru eliminarea pensiilor speciale.

"Câtă demagogie ieftină. Domnule Orban şi stimaţi colegi care discutăm despre o demagogie ieftină. Articolul 15, alineatul 2 din Constituţie. V-am spus: toţi trebuie să vă cumpăraţi Constituţia României. De ce minţiţi poporul român? Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile. Ceea ce votaţi dumneavoastră acum eventual se va aplica la următoarea legislatură. Restul pensiilor rămân valabile", a declarat Diana Şoşoacă.

„Ştiu foarte sigur deciziile Curţii Constituţionale. Sunt sigură că vor merge pe drepturi câştigate. Dacă dumneavoastră chiar doriţi să schimbaţi această lege, mergeţi juridic, mergeţi cu jurişti foarte buni şi făceţi-o în aşa fel încât să treacă şi de Curtea Constituţională şi să se aplice din acest moment. Însă n-o să reuşiţi. Neretroactivitatea legii civile", a explicat Şoşoacă.

Diana Şoşoacă a criticat și intenţia parlamentarilor PNL de a o revoca din funcţie pe Renate Weber, Avocatul Poporului

„Şi, domnule Orban, lăsaţi-ne pe noi cei care am luptat în stradă împotriva celui mai abuziv şi mai restrictiv Guvern al României, conform raportului Avocatului Poporului pe anul 2020, pe care vreţi să-l revocaţi din funcţie. De ce? Pentru că a fost singura persoană care a dat curs tuturor solicitărilor societăţii civile şi datorită acestei societăţi civile mai avem libertate în această ţară.

O mână de avocaţi şi o mână de oameni care nu v-au lăsat să vă bateţi joc de România. Şi nu am să vă permit niciodată să mai minţiţi poporul român. Asta trebuie să înţelegeţi, domnule Orban.

Lăsaţi oamenii săraci, că habar nu aveţi. Sunteţi atât de sus încât habar nu aveţi ce este jos”, a mai adăugat Diana Şoşoacă.

Parlamentul a aprobat eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. S-au înregistrat 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează.

În prezent, sunt aproximativ 800 de foști senatori și deputați care primesc pensii speciale în valoare de peste zece milioane de euro pe an. Pensia specială medie a unui fost parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

PSD a depus pe 9 februarie la Parlament proiectul de lege pentru tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Inițiativa are un singur articol, care stipulează că "articolele 49 și 50 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor cu modificările și completările ulterioare se abrogă”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close