Antena 3 CNN Politică Diana Şoşoacă, scandal în Senat din cauza măştii. "Nu scrie în legea 55 cum arată. A mea acoperă nasul şi gura"

Diana Şoşoacă, scandal în Senat din cauza măştii. "Nu scrie în legea 55 cum arată. A mea acoperă nasul şi gura"

Diana Şoşoacă a "explodat" din nou, marți, la Senat când nu i s-a permis accesul în sala de ședință din cauză că avea o mască neconformă.

Diana Şoşoacă, scandal în Senat din cauza măştii. "Nu scrie în legea 55 cum arată. A mea acoperă nasul şi gura"
de Alexandra Dima    |    13 Apr 2021   •   12:36

Senatoarea anti-mască a avut un schimb aprins de replici cu Laura Scîntei, de la PNL. Reprezentanta liberalilor i-a reproșat Dianei Șoșoacă faptul că masca sa protecţie e neconformă și i-a refuzat accesul în sala de ședință.

"Arătaţi-mi în legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?", a răbufnit Diana Şoşoacă, potrivit Antena 3.

În stilul caracteristic, Șoșoacă a insitat: "Asta este masca pe care o am. Daţi-vă la o parte că nu sunteţi dvs poliţist". 

Diana Șoșoacă a refuzat masca de la Senat 

Pentru a aplana conflictul cineva din staff-ul Senatului i-a oferit Dianei Şoşoacă o mască de protecţie regulamentară, dar aceasta a refuzat. 

"Nu, eu nu port porcăria aia. Nu spune în legea 55 cum trebuie să arate o mască. Masca trebuie să acopere nasul şi gura, a mea acoperă nasul şi gura. Nu mă înteresează opinia dvs., d-na Scîntei", a mai spus senatoarea. 

"Atunci  nu vă las să intraţi!", a replicat Laura Scîntei. 

Diana Şoşoacă a plecat pentru scurt timp din faţa uşii sălii de şedinţă, dar ulterior a revenit şi a intrat în sală, alături de avocatul ei. 

Diana Şoşoacă a sunat la 112, afirmând că a fost lovită şi ameninţată. 

Acesta spune că va face plângere penală pe numele Laurei Scîntei, dar şi împotriva unor membri ai staff-ului Senatului. 

"Vă bateţi joc de votul românilor. Eu sunt un angajat al poporului. Acum încălcaţi legea şi Constituţia. Vreau să văd ordinul scris că nu am dreptul să intru în această şedinţă", a mai spus Diana Şoşoacă. 

Senatorii PNL sunt exasperaţi de Diana Şoşoacă

„Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor." - clama de curând și Alina Gorghiu. Senatorul PNL a mai punctat că Diana Șoșoacă "Instigă la ură, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist". 

 

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă mască Senat
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close