Antena 3 CNN Politică Senatorii PNL sunt exasperaţi de Diana Şoşoacă. "Instigă la ură, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist"

Senatorii PNL sunt exasperaţi de Diana Şoşoacă. "Instigă la ură, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist"

Liberalii vor să schimbe regulamentul Senatului pentru a o pedepsi pe Diana Şoşoacă. În opinia iniţiatorilor, Şoşoacă are un comportament nociv şi neregulamentar.

 Senatorii PNL sunt exasperaţi de Diana Şoşoacă. "Instigă la ură, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist"
de Alina Sorocean    |    06 Apr 2021   •   13:58

Diana Şoşoacă, modificări cu dedicaţie de la PNL

Conform unui document prezentat în ședința PNL și publicat pe pagina de Facebook a senatoarei Alina Gorghiu, liberalii au cerut și celorlalte partide din Parlament să se alăture acestui demers.

Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor.

Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist.

Prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului. Astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, grupul senatorilor PNL propune acest demers pentru păstrarea unui standard necesar în Parlament. E nevoie de reacție, din partea tuturor senatorilor, la populism, extremism, lipsă de decență, nerespectarea regulamentelor în mod constant. E nevoie de această delimitare. Doar așa putem lucra la creșterea credibilității acestei instituții”

Potrivit acestora, următoarele fapte comise de un senator constituie abatere disciplinară:

Nerespectarea prevederilor din Regulamentul Senatului
Exercitarea abuzivă a mandatului de senator
Comportamentul calomnios sau injurios la adresa unui alt parlamentar sau demnitar


 

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă Senat
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close