Divergențe în coaliția de guvernare. Dragnea vrea demiterea unui ministru ALDE, Tăriceanu se opune

de M.Z.    |    02 Mar 2017   •   17:34
Divergențe în coaliția de guvernare. Dragnea vrea demiterea unui ministru ALDE, Tăriceanu se opune

În coaliția de guvernare se anunță discuții încinse, pentru că liderii PSD și ALDE sunt pe poziții diferite. Vineri va avea loc o ședință a coaliției de guvernare în cadrul căreia se vor discuta toate divergențele.

Surse politice convergente au precizat că Liviu Dragnea îl cere afară din Guvern pe ministrul Energiei, Toma Petcu, însă Tăriceanu se opune cu toate forțele. 

Premierul Sorin Grindeanu este pe aceeași lungime de undă cu Liviu Dragnea și susține remanierea ministrului Energiei.

Imediat după preluarea mandatului, Toma Petcu a acuzat probleme de sănătate și a fost plecat o bună perioadă de timp în Austria, la tratament. Între timp acesta a revenit în țară, dar nu poate acționa la capacitate maximă. 

Tocmai din acest motiv, Liviu Dragnea îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să-l schimbe pe Toma Petcu, pentru că Ministerul Energiei funcționează la cote de avarie, iar sindicatele din acest domeniu bat deja din picior că nu au un ministru cu care să discute și care să le pună în aplicare cerințele.
Tăriceanu se opune acestei mișcări. 

Pe de altă parte, există alți lideri ALDE care râvnesc la postul de ministru al Energiei.

Situația este una tensionată și este foarte posibil ca Liviu Dragnea să-și impună voința în raport cu liderii ALDE. Liderul PSD a cerut schimbarea și acum așteaptă mutarea lui Tăriceanu, o mutare care ar putea veni mâine, în ședința coaliției de guvernare.

Informațiile au fost prezentate joi, la emisiunmea 100 de minute, de la Antena 3.

Parteneri
x close