Antena 3 CNN Politică Document exclusiv: Acuzații grave la adresa ministrului Justiției. Se cere demisia lui Prună

Document exclusiv: Acuzații grave la adresa ministrului Justiției. Se cere demisia lui Prună

Document exclusiv: Acuzații grave la adresa ministrului Justiției. Se cere demisia lui Prună
de M.Z.    |    03 Apr 2016   •   13:16

Moțiunea simplă pe Justiție se dezbate luni și se cere demisia ministrului Raluca Prună, acuzată că face parte dintr-un guvern care are ca misiune explicită să instituite puterea discreționară a instituțiilor represive ale statului.

Moțiunea simplă de luni este inițiată de parlamentarii ALDE și vine ca urmare a declarațiilor făcute de ministrul Prună în 14 martie, imediat după ce Guvernul a adoptat acea OUG prin care încerca să rezolve problema interceptărilor telefonice din România, după decizia CCR care a scos SRI din acest joc.

Ralucă Prună a spus atunci că, în cazul în care nu există suficient de multă securitate în România, drepturile cetățenilor sunt ”un lux teoretic”.

Această afirmație  a ministrului Prună a deranjat foarte tare, și nu doar Parlamentul, ci și instituții juridice care au luat poziție. 

Ce prevede moțiunea ALDE

Guvernul nu a avut nicio reacție, iar acest lucru a determinat ALDE să scrie în textul moțiunii că prin neluarea unei poziții, Guvernul își însușește această afirmație a Ralucăi Prună ca fiind a întregului Guvern.

În moțiunea de șapte pagini, parlamentarii ALDE cer premierului Dacian Cioloș să ia măsuri în sensul schimbării din funcție a ministrului Prună, iar în cazul în care nu face acest lucru, Dacian Cioloș se face complice la cele spune în martie de Raluca Prună.

De asemenea, în textul moțiunii, parlamentarii ALDE fac mai multe trimiteri la prietenia dintre Raluca Prună și fostul ministru al Justiției Monica Macovei și chiar îi spun actualului ministru că se comportă ca un agent electoral pentru președintele partidului M10.

Această moțiune simplă nu are niciun efect juridic și chiar dacă va fi adoptată de conducerea Camerei Deputaților, nu duce la demiterea ministrului Justiției Raluca Prună.

Cine a semnat moțiunea

Printre inițiatori se află și fostul premier Victor Ponta care și-a pus semnătura pe moțiune, alături de alți 53 de parlamentari.


 

×
Subiecte în articol: Raluca Prună motiune ALDE
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close