Antena 3 CNN Politică Dragnea, despre sindicaliștii din Piața Victoriei: „Asistăm la proteste generate de măriri de salarii”

Dragnea, despre sindicaliștii din Piața Victoriei: „Asistăm la proteste generate de măriri de salarii”

Dragnea, despre sindicaliștii din Piața Victoriei: „Asistăm la proteste generate de măriri de salarii”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Oct 2017   •   17:07

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Mioveni, că protestele sindicale nu pot determina renunţarea la măsura trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Liderul PSD afirmase, anterior, că măsura avută în vedere va aduce beneficii atât angajaţilor, cât şi companiilor.

„Sigur că noi asistăm în ultima perioadă la proteste generate de măriri de salarii. E o noutate, dar o să ne obişnuim şi cu asta. Trecerea contribuţiilor de la companie la angajat înseamnă că pentru angajat cresc contribuţiile la pensii (...), angajatorul nu va avea o cheltuială totală mai mare, iar salariatul va avea un venit net puţin mai mare, în funcţie de salariu. Deci, în condiţiile în care salariatul câştigă, în condiţiile în care se simplifică procedurile în cadrul companiei şi compania nu pierde, de ce ar trebui să renunţăm?”, a declarat Dragnea.

Câteva mii de reprezentanţi ai sindicatelor din mai multe domenii de activitate au protestat miercuri, în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, nemulţumiţi, printre altele, de măsura autorităţilor de a transfera contribuţiile de asigurări din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

O delegaţie a protestatarilor prezenţi la mitingul din Piaţa Victoriei a fost primită la discuţii la sediul Guvernului.

Premierul Mihai Tudose a declarat, la finalul discuţiilor, că nu s-a renunţat la transferul plăţii contribuţiilor de la angajator la angajat şi că, în această privinţă, se caută o soluţie alături de sindicate, astfel încât toată lumea să fie de acord.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close