Antena 3 CNN Politică Dragnea iese din închisoare, dar mai are încă două dosare

Dragnea iese din închisoare, dar mai are încă două dosare

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, este eliberat joi, după doi ani și două luni de închisoare, însă el mai are şi alte dosare pe rol.

Dragnea iese din închisoare, dar mai are încă două dosare
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Iul 2021   •   15:15

Fostul lider PSD a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. 

Liviu Dragnea, eliberat din închisoare

După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată, iar joi a reuşit.

Fostul șef al PSD mai are însă și alte dosare.

Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul Teldrum

Procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017, că Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum, pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Ce bunuri i-a confiscat DNA lui Dragnea, pentru recuperarea prejudiciului în dosarul Tel Drum

Urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgență. 

Dosarul Tel Drum

Tel Drum este dosarul în care doi foști premieri ai României au fost audiați la DNA. Este vorba despre Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

Compania Tel Drum este acuzată că ar fi luat peste un milion de euro ilegal, bani din fonduri europene.

La începutul lui septembrie 2018, Victor Ponta spunea că știe că Tel Drum este a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Tot atunci, Ponta a susținut că Dragnea i-ar fi cerut să treacă lacul Belina, de la Apele române la Consiliul județean Teleorman, lac care a ajuns mai apoi la Tel Drum.

Pe 18 septembrie, Ponta a fost audiat în același dosar în care a fost audiat și fostul premier Sorin Grindeanu.

Citiți și Afacerea care cutremură PSD. Insula Belina și Brațul Pavel, date spre închiriere la Tel Drum de Guvernul Boc

Fostul șef PSD, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA

Pe 14 ianuarie 2021, Liviu Dragnea a fost adus la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul vizitei din SUA, atunci când fostul lider al PSD s-a întâlnit cu Donald Trump.

Direcția Națională Anticorupție anunța atunci că acuzaţiile sunt de trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite în 2017, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la casa Albă. 

Pe 17 mai 2021, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA.

Dosarul vizitei în SUA

În ianuarie 2017, liderul PSD de la acea vreme, Liviu Dragnea, şi fostul premier Sorin Grindeanu, au participat la ceremonia de inaugurare, la invitaţia lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vice-preşedintele Comitetului Prezidenţial de inaugurare.

Liviu Dragnea a publicat atunci câteva fotografii care îl arată în timp ce dădea mâna cu Donald Trump, preşedintele SUA fiind aşezat la o masă din restaurantului hotelului său.

Dragnea, trimis în judecată în Dosarul vizitei în America

"1. DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, aflat în stare de deținere, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
- trafic de influență (două fapte),
- folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,

2. PERSOANĂ FIZICĂ, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență,

3. DOUĂ PERSOANE FIZICE, oameni de afaceri, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la cumpărare de influență,

4. DIMITRESCU GHEORGHE, la data faptei consilier parlamentar, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență", se arată în comunicatul DNA, transmis luni presei

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea tel drum Trump
Parteneri
Accuweather: Data la care revin ninsorile în România
x close