Antena 3 CNN Politică Dragnea: Parlamentul României va avea 589 de parlamentari. Numai USL are 396 de parlamentari

Dragnea: Parlamentul României va avea 589 de parlamentari. Numai USL are 396 de parlamentari

Dragnea: Parlamentul României va avea 589 de parlamentari. Numai USL are 396 de parlamentari
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    10 Dec 2012   •   21:21

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Antena 3, că Parlamentul României va avea 589 de parlamentari, faţă de 407 câţi au fost până acum, având în vedere că ultimele evidenţe ale partidului arată că numărul total de parlamentari USL este de 396.

"Ultimele calcule ale partidului duc numărul total de parlamenteri USL la 396. (...) S-a mărit şi numărul total de parlamentari în Parlamentul României, este de 589, asta înseamnă 67,23% USL. Pe partide, PSD - 206, PNL - 147, PC - 21, UNPR - 15, 389 în total, adică peste 50% mandate. Şi se mai adaugă şapte mandate care vin prin redistribuire şi numărătoarea nu e închisă", a spus Liviu Dragnea, în ediţia de luni seară a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.

Astfel, Parlamentul României va avea 589 de parlamentari, faţă de 470 câţi a avut până acum, ceea ce înseamnă cu 119 membri în plus, a spus Dragnea.

"Numărul acesta de 119 poate să fie mai mic sau mai mare, pentru că voturile încă se mai numără", a adăugat secretarul general al PSD.

Aşadar, numărul parlamentarilor va ajunge la circa 589, în condiţiile în care sala de plen are 508 locuri. Dragnea spune că s-a ajuns la această situaţie, pentru că PDL nu a schimbat legea uninominalului, aşa cum a dorit USL.

"Parlamentul s-a umflat pentru că ei au blocat legea noastră la Curtea Constituţională, care a desfiinţat-o, altfel am fi avut legea care diminua numărul de parlamentari", a explicat reprezentantul PSD.

Scorul obţinut de USL la alegeri este, în opinia lui Dragnea, un motiv serios pentru ca preşedintele Traian Băseascu să-l desemneze pe Ponta premier.

"În condiţiile în care USL are 67,23%, deci peste două treimi, nu văd raţiunea pentru care preşedintele ar mai vrea să tragă de timp, pentru că la sfârştiul acestui timp nu are ce să aştepte. Cred că va avea capacitatea, raţiunea să nu lungească şi să-l desemneze pe Ponta premier", a adăugat Liviu Dragnea.


Citeşte şi Dragnea (PSD) face noi dezvăluiri despre alianţa cu UDMR

Dragnea, convins că Ponta va fi desemnat premier de Băsescu. Mâine ar putea să fie consultările







×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close