Antena 3 CNN Politică Dragnea, convins că Ponta va fi desemnat premier de Băsescu. Mâine ar putea să fie consultările

Dragnea, convins că Ponta va fi desemnat premier de Băsescu. Mâine ar putea să fie consultările

Dragnea, convins că Ponta va fi desemnat premier de Băsescu. Mâine ar putea să fie consultările
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    10 Dec 2012   •   20:16

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este convins că preşedintele Traian Băsescu îl va desemna pe Victor Ponta premier şi că săptămâna viitoare vor începe deja consultările, şi nu după 20 de zile, aşa cum s-a auzit.

"Consultările (la Cotroceni - n.r.) ar putea să aibă loc mâine sau poimâine, ori la începutul săptămânii viitoare, că joi sau vineri preşedintele am înţeles că merge la Bruxelles. În ce priveşte nominalizarea, sunt convins că până la urmă va învinge înţelepciunea şi Ponta va fi numit premier de Traian Băsescu", a comentat Liviu Dragnea, în ediţia de luni a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.

Preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul peste 20 de zile de la alegeri şi abia pe urmă va începe negocierile cu partidele pentru desemnarea premierului, au informat consilierii de la Cotroceni, duminică, Uniunea Europeană, potrivit DC News.

După convocarea Parlamentului, care va avea loc la 20 de zile de la alegeri (aşa cum spune Constituţia), adică între Crăciun şi Anul Nou, şeful statului va chema partidele la negocieri pentru a desemnarea candidatului de prim-ministru.

De asemenea, Bruxellesul a mai fost informat, prin ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, că va dura până când va fi desemnat noul premier.

Citeşte şi Dragnea (PSD) face noi dezvăluiri despre alianţa cu UDMR





×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close