Antena 3 CNN Politică Dragnea: „România a fost acuzată de lucruri care se întâmplă peste tot în UE. Ni s-a cerut să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis”

Dragnea: „România a fost acuzată de lucruri care se întâmplă peste tot în UE. Ni s-a cerut să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis”

Dragnea: „România a fost acuzată de lucruri care se întâmplă peste tot în UE. Ni s-a cerut să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis”
16 Dec 2018   •   20:02

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Consiliul Naţional al partidului, că România a fost acuzată "de lucruri care se întâmplă şi care există peste tot în Uniunea Europeană", că i s-a cerut să suspende legi deja adoptate de Parlament şi să blocheze proceduri de numire/revocare a procurorilor şefi. "Mai mult, ni s-a cerut să modificăm şi propria Constituţie (...) Înţeleg, ca să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis. Şi când nu o să mai fie Iohannis, ce facem?", a afirmat Dragnea.

"În ultima perioadă, o ştiţi foarte bine, poziţia României a fost, în cadrul Uniunii Europene, atacată şi vulnerabilizată. Ţara noastră, de fapt, a fost acuzată de lucruri care se întâmplă şi care există peste tot în Uniunea Europeană, ca peste tot. Ni s-a cerut - domnul Toader, sunteţi aici, da? Vă salut - e frumos şi interesant la PSD - ni s-a cerut să adoptăm legi, să suspendăm legi deja adoptate de Parlament ... peste tot în Europa Parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea şi exercită suveranitatea popoarelor. Ce ni s-a spus nouă? Parlamentul României e o instituţie oarecare, suspendaţi legile pe care le-aţi adoptat în Parlamentul României", a afirmat Dragnea.

El a spus că este vorba despre prevederi care nu plac, deşi sunt şi în alte ţări. "Noi românii avem o problemă, avem nişte pete", a adăugat el.

Dragnea a susţinut că României i s-a cerut că oprească "proceduri legale aflate în desfăşurare".

"La ce se referă, la proceduri de numire/revocare, să blocăm proceduri de numire şi revocare a procuroriilor şefi, trebuie să suspende şi asta, ni s-a cerut să nesocotim decizii ale Curţii Constituţionale a României, mai mult ni s-a cerut să modificăm şi propria Constituţie", a afirmat el.

El a spus că în 1991 Constituţia României a fost avizată de Comisia de la Veneţia, iar înainte de a intra în UE s-a modificat tot cu sprijinul şi consultanţa partenerilor externi.

"Şi acum se constată că ar trebui să o modificăm. Dar de ce ar trebui să o modificăm? Înţeleg, ca să dăm mai multe puteri preşedintelui  Iohannis. Şi când nu o să mai fie Iohannis, ce facem? Revenim şi îi dăm puteri mai mici celui care o să vină după Iohannis. Sau o modificăm să spunem Klaus Werner Iohannis, preşedinte pe viaţă în România. Să trăiască! Deci dacă nu vrem asta, atunci trebuie să luptăm", a mai spus Dragnea.

El a menţionat că despre România se spune că ar fi o ţară "prea coruptă" pentru a fi un stat cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

SONDAJ. Sunteţi de acord cu punerea sub acuzare pentru înaltă trădare a lui Klaus Iohannis?

Cum poate fi pus sub acuzare Klaus Iohannis pentru înaltă trădare pe procedură parlamentară. Ce prevede Constituţia României

Tăriceanu: Maior, Coldea, Kovesi şi Livia Stanciu stabilesc cine poate fi preşedintele României sau cine poate fi ministru

Dragnea: „România a fost acuzată de lucruri care se întâmplă peste tot în UE. Ni s-a cerut să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis”

Liviu Dragnea, atac la şefii serviciilor secrete: Unde e patriotismul când văd finanţatori de acţiuni anarhiste?

Mihai Fifor a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

×
Subiecte în articol: UE Liviu Dragnea Klaus Iohannis
Parteneri
Femeie găsită împuşcată, într-o pădure din Tulcea
x close