E oficial. Conducerea PNL a decis că nu vrea ca UDMR să participe la guvernare

de M.Z.    |    17 Dec 2012   •   14:09
E oficial. Conducerea PNL a decis că nu vrea ca UDMR să participe la guvernare Foto: Agerpres

Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele liberalilor, Daniel Chiţoiu.

"E o poziţie a PNL că nu dorim ca UDMR să facă parte. (...) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie în BPC încă de acum două zile, că nu dorim ca UDMR să participe la guvernare", a declarat Daniel Chiţoiu, informează Mediafax.

Vicepreşedintele PNL a mai precizat că, din perspectiva liberalilor, decizia la nivelul USL privind colaborarea cu UDMR la guvernare nu se poate lua decât prin consens.

"Nu trebuie neapărat să rupem USL. (...) Noi credem că luăm o hotărâre prin consens la nivelul USL, cum de altfel toate hotărârile le-am luat prin consens", a mai spus Chiţoiu.

Şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că subiectul intrării UDMR la guvernare este unul "foarte fierbinte", el arătând că joi şi vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetăţeni de etnie maghiară care s-au pronunţat în defavoarea intrării UDMR la guvernare.

Oprişan: Personal, eu cred că n-ar trebui să cooptăm UDMR la guvernare

Anunţul premierului Victor Ponta, făcut chiar din seara alegerilor parlamentare, că USL se gândeşte să coopteze UDMR la guvernare, a stârnit o serie de reacţii în presă.

Citeşte şi Badea: E o mare măgărie ce face USL. E sinistru ca în seara alegerilor să anunţi alianţă cu UDMR

Ciutacu: "Da, Ponta ne-a înşelat. Este incorect faţă de noi, electorii. E la fel cum s-ar simţi el, dacă nu l-ar nominaliza Băsescu premier"
Parteneri
x close