Antena 3 CNN Politică Ediţie specială Antena3. Vezi cele mai importante momente şi informaţii de la protestele din Piaţa Constituţiei

Ediţie specială Antena3. Vezi cele mai importante momente şi informaţii de la protestele din Piaţa Constituţiei

Ediţie specială Antena3. Vezi cele mai importante momente şi informaţii de la protestele din Piaţa Constituţiei
16 Mar 2011   •   09:43
Update, ora 13:15: Sabina Iosub a declarat la Antena 3 că a văzut un reprezentant al puterii în Piaţa Constituţiei. Acesta a fost urmărit de camera de filmat a televiziunii cum se îndrepta spre Ministerul Finanţelor, ocolind mişcarea de protest care se desfăşoară în faţa Parlamentului.
 


Update, ora 13:09:
Unul dintre manifestanţii din Piaţa Constituţiei a leşinat. Omul a fost preluat de echipajul unei ambulanţe şi transportat la spital.
 


Update, ora 12:43:
Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Florin Hulea, în Piaţa Constituţiei s-au adunat aproximativ 7.000 de oameni. Acesta a fost contrazis de unul dintre liderii sindicali, conform căruia în faţa Parlamentului se află 25.000 de manifestanţi.
 


Update, ora 12:43:
Manifestanţii au intonat imnul României, "Deşteaptă-te române", în Piaţa Constituţiei.



Update, ora 12:12:
Mihai Gâdea a stat de vorbă cu protestatarii pentru a afla problemele care i-au îndemnat pe aceştia să iasă în stradă şi să îşi exprime nemulţumirea faţă de Guvernul Boc.
 


Update, ora 12:06:
Jurnalistul Răzvan Mitroi a vorbit la Antena 3 despre miza economică a acestei moţiuni de cenzură.
 


Update, ora 11:37:
Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că Emil Boc trebuie lăsat să îşi ducă crucea până la capăt, mai ales că acum este şi "un erou în viaţă". El a avertizat că o astfel de declaraţie trebuie analizată atent. "E ca şi cu oamenii care-ţi spun că eşti frumos şi deştept - trebuie să fii foarte atent când îţi spun asta, poate o fac să-şi ia la revedere de la tine", a comentat Preda declaraţia lui Sebastian Lăzăroiu.

Oana Stancu a comentat declaraţiile făcute de Cezar Preda, spunând că vicepreşedintele PDL s-a poziţionat ferm alături de Vasile Blaga.
 


Update, ora 11:31:
Sabina Iosub face publică o informaţie conform căreia peste o sută de jandarmi îmbrăcaţi în civil s-au amestecat printre protestatari. Niels Schnecker consideră normală măsura luată de autorităţi. "Dacă cineva încalcă legea, să poată fi tras la răspundere. Nu mi se pare însă în regulă dacă această măsură e luată pentru a intimida protestatarii", a spus Niels Schnecker.
 


Update, ora 11:20:
Reporterul special Dana Grecu a discutat cu protestatarii adunaţi în Piaţa Constituţiei. Cu lacrimi în ochi, cu dorinţa de a schimba ceva, oamenii par mai dispuşi să nu plece. "Oamenii îşi fac tot felul de griji legate de apa care le este livrată. Vor să se facă teste de apă, astfel încât autorităţile să nu le fi strecurat ceva în apa de băut care să le provoace disconfort", a mai declarat Dana Grecu.
 


Update, ora 11:05: Sindicaliştii încep să îşi facă apariţia în Piaţa Constituţiei. Peste 50.000 de oameni sunt aşteptaţi să protesteze faţă de prevederile noului Cod al Muncii.
 


Update, ora 10:45:
Sabina Iosub, din Piaţa Constituţiei: Ascultăm "Trei culori cunosc pe lume".
 


Update, ora 10:40:
Radu Tudor: Toată lumea e ferm convinsă că moţiunea de cenzură nu trece.
 


Update, ora 10:30:
Lui Răzvan Dumitrescu i se par firave mişcările sindicale, după ce reporterul Antena 3 Carmina Othman a declarat că puţine autocare au intrat în Bucureşti de pe A1. Aceasta a vorbit şi despre modul în care se circulă. Află detalii şi despre restricţiile din trafic.
 


Update, ora 10:20:
Discuţiile de la Antena 3 se mută în Piaţa Constituţiei, acolo unde Sabina Iosub şi Niels Schnecker se află în stradă alături de liderii sindicali. Unul dintre aceştia explică dacă greva de la CFR a pus beţe în roate mitingului de la Bucureşti.
 


Update, ora 10:10:
Oana Stancu şi invitatul special din studioul Antena3, Radu Tudor, discută despre numărul participanţilor la miting care este prea mic comparativ cu problemele ridicate de noul Cod al Muncii.
 


Update, ora 10:05
: Greva CFR a împiedicat sindicaliştii să ajungă la protestul din Bucureşti. Cei din ţară au fost nevoiţi să apeleze şi la transportul cu autocarele, rămâne de văzut câţi oameni vor ajunge în Piaţa Constituţiei pentru greva programată la ora 12:00. Citeşte mai multe despre Greva CFR şi un bilanţ făcut de invitatul reporterului special Antena3, Paula Rusu.

Miercuri, 16 martie, este o zi încărcată şi importantă pentru români: greve, proteste şi votul moţiunii de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate". Antena3 este în mijlocul evenimentelor şi vă oferă o serie de transmisii fără precedent.

La ora 10:00, Oana Stancu şi Răzvan Dumitrescu au deschis maratonul informativ al zilei, cu o ediţie specială Antena 3 dedicată mitingului sindicatelor şi votului moţiunii de cenzură.

La ora 12:00, liderii sindicali au anunţat o grevă de amploare în Bucureşti, până la ora 18.00, în faţa Parlamentului. Sunt aşteptaţi cel puţin 50.000 de oameni.

Prezentatorii şi reporterii Antena3 vor fi în stradă, alături de oameni: Sabina Iosub şi Niels Schnecker vor transmite din mijlocul evenimentelor, din studourile mobile, precum şi Maria Coman cu Marius Pieleanu. Veţi avea parte şi de intervenţii în emisiuni ale reporterilor speciali Antena3: Gabriela Vrânceanu Firea, Dana Grecu, Mihai Gâdea şi Mircea Badea.

Tot miercuri va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", depusă de opoziţie la adresa Guvernului împotriva Codului Muncii. Dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, Guvernul va fi demis.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close