Antena 3 CNN Politică Elena Udrea vrea să rămână din nou însărcinată și cere judecătorilor să fie lăsată în libertate

Elena Udrea vrea să rămână din nou însărcinată și cere judecătorilor să fie lăsată în libertate

Antena 3 a prezentat informații de ultimă oră din sala de judecată de la Instanța Supremă.

Elena Udrea vrea să rămână din nou însărcinată și cere judecătorilor să fie lăsată în libertate
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    11 Mar 2021   •   11:40

Acolo, Elena Udrea cere să fie lăsată în libertate până când va avea o decizie definitivă în dosarul campaniei prezidențiale pentru Traian Băsescu. 

Aceasta le-a mărturisit judecătorilor că este în plină procedură de a rămâne din nou însărcinată, proceduri desfășurate în străintate, la o clinică de specialitate.

Elena Udrea a cerut ședință secretă, cerere care i s-a și aprobat. Aceasta urmează să prezinte judecătorilor o corespondență între ea și o clinică din Grecia, pentru că, spune ea, își dorește foarte tare să rămână din nou însărcinată și merge la această clinică pentru tratamente. 

Udrea se declară încrezătoare, și chiar dacă Direcția Națională Anticorupție insistă cu măsura controlului judiciar asupra sa, speră să fie lăsată în libertate, deoarece vrea să își crească fetița. 

Cred că trebuie să fie și o chestie de logică. Judecătorii analizează, într-o astfel de situație, persoana inculpată. Cineva care s-a întors de bunăvoie, având trei dosare pe rol, care a venit special să se judece aici, și cu o mulțime de declarații că vreau să îmi cresc copilul în țară, vreau să stea copilul aici, unde este familia lui.

Și eu cred că singura șansă să nu fug în lume cu ani de condamnare după mine este să stau aici, să mă lupt și să obțin achitările pe care cred că legea mi le îngăduie, cred că astea trebuie să fie argumentele care trebuie să îi convingă pe judecători”, a declarat Elena Udrea înainte de a intra în sala de judecată. 

Elena Udrea află astăzi dacă va fi plasată sub control judiciar

Elena Udrea află azi dacă va fi plasată sub control judiciar. Magistraţii Înaltei Curţi judecă contestaţia DNA la măsura de a o lăsa pe Elena Udrea în libertate pana se va da decizia definitivă privind condamnarea în dosarul campaniei lui Traian Băsescu din 2009.

"Sper că se analizează speța și nu contează cine este în complet. M-am întors în țară având dosare pe rol. M-am întors special să particip la aceste procese pentru că cred că singură cale să obțin achitarea pe care o merit este să mă prezint în instanță.

M-am prezentat la fiecare termen, la fiecare dintre dosarele pe care le am pe rol. În continuare cred că decizia instanței (n.r. - de condamnare la 8 ani de închisoare) este profund ilegală, imorală și nedreaptă", le-a spus Udrea jurnaliștilor, la instanța supremă.

Magistrații ICCJ judecă joi contestația DNA la neluarea măsurii controlului judiciar, o măsură cerută de procurori după ce Elena Udrea a fost condamnată săptămâna trecută la 8 ani de închisoare. 

DNA spune că, măsură controlului judiciar era necesară pentru că sunt șanse mari că Udrea să fugă din România așa cum s-a mai și întâmplat înainte de pronunțarea din Gala Bute când fostul ministru a fugit în Costa Rica.

În motivarea respingerii controlului judiciar, judecătoarea Claudia Jderu a susținut că nu se justifică o astfel de măsură raportat la circumstanțele bune – mediul familial, nivelul de educație și la faptul că a făcut declarații exprese că nu intenționează să plece în Italia.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close