Antena 3 CNN Politică Emil Boc, la Congresul PPE de la Bucureşti: "Asta arată că suntem pe drumul corect!"

Emil Boc, la Congresul PPE de la Bucureşti: "Asta arată că suntem pe drumul corect!"

Emil Boc, lider PNL, fost premier al României şi primar al municipiului Cluj-Napoca, a fost prezent, astăzi, la Congresul PPE de la Bucureşti, ocazie cu care a declarat că România este pe drumul corect în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, după ce manifestul PPE a fost adoptat în unanimitate.

de Andreea Dumitrache    |    07 Mar 2024   •   14:23

Emil Boc a explicat că adoptarea manifestului la Congresul PPE de la Bucureşti arată că România este pe drumul corect în ceea ce priveşte aderarea la Schengen.

"Ce e important este că, ieri, inclusiv Austria, a fost votat manifestul. S-a anunţat rezultatul votului, am fost acolo, m-am uitat în toată sala. Unanimitate! Nicio abţinere, niciun vot împotrivă. Partidul Popular European, inclusiv partidul domnului din Austria, a susţinut acest manifest, care spune Schengen pentru România şi Bulgaria. În declaraţii de presă e cu totul altceva. Decizia politică aici a fost şi am fost martor.

E sfidător pentru cei patru milioane de români, care contribuie şi la PIB-ul Austriei, şi al Germaniei, şi al Franţei, şi al Italiei. Muncesc în fiecare zi în cămine de bătrâni, în construcţii, în spitale, în creşe, în grădiniţe, în Uniunea Europeană, iar când se întorc de două ori pe an acasă, de Crăciun sau de Paşte, este imoral, incorect, să îi ţii 8-10-12 ore la coadă să intre în ţara lor. Asta cred că s-a înţeles acum la Bucureşti, faptul că de la împotriva s-a trecut la vot în unanimitate în congres, asta arată că suntem pe drumul corect. Mai avem un pas mic, dar o să îl trecem!", a declarat Emil Boc.

Totodată, Emil Boc a precizat că adoptarea manifestului PPE în unanimitate pentru România şi Bulgaria în Schengen este rezultatul dorit.

"E o chestiune în care fiecare lider politic îşi utilizează armele diplomatice aşa cum ştie şi aşa cum crede de cuviinţă. Un şef de stat are mult mai multe argumente şi mult mai multe informaţii, ştie cum să le folosească cel mai bine pentru a obţine maxim de rezultat. Asta e diplomaţia şi trebuie să înţelegeţi că sunt nivele diferite de discuţii, nivele diferite de informaţii, important e să avem rezultate. Unanimitate pentru România şi Bulgaria în Schengen este rezultatul pe care ni l-am dorit", a mai explicat Emil Boc.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close