Antena 3 CNN Politică Emil Constantinescu: O alianţă PSD-PC cu PD-L, cea mai nocivă formulă pentru România

Emil Constantinescu: O alianţă PSD-PC cu PD-L, cea mai nocivă formulă pentru România

Emil Constantinescu: O alianţă PSD-PC cu PD-L, cea mai nocivă formulă pentru România
03 Dec 2008   •   18:32

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a făcut, pentru Antena 3, o scurtă analiză a celor trei variante posibile de coaliţii de guvernare, care se prefigurează după alegerile de la 30 noiembrie.
În privinţa unei alianţe PSD-PC, PNL şi UDMR, preşedintele Constantinescu consideră că ar fi o formulă echilibrată, o guvernare în care politicile de stânga şi cele de dreapta s-ar contrabalansa. PD-L, aflat în opoziţie în această variantă, ar putea avea un discurs moderat care să se ?detaşeze de discursul de tip populist caracteristic lui Traian Băsescu?.
O alianţă PD-L cu PNL şi UDMR ar însemna o politică coerentă de dreapta, în opinia lui Constantinescu, însă ar da şansa PSD, aflat în opoziţie, să aibă un discurs care să mobilizeze sindicatele în stradă, acţiuni care nu sunt benefice, în opinia lui Constantinescu, mai ales într-o perioadă de criză economică.
O posibilă alianţă PSD-PC cu PD-L este cea mai nocivă în opinia fostului preşedinte, aceasta însemnând o reîntregire a fostului FSN. ?Aceasta formulă este posibila numai printr-un aranjament implicit sau explicit prin care preşedintele Băsescu să propună un prim ministru PSD cu condiţia ca acesta să nu producă un contracandidat valid pentru alegerile prezidenţiale.? a declarat pentru Antena 3, Emil Constantinescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: emil constantinescu aliante analiza
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close