Antena 3 CNN Politică Eşec la întâlnirea Ponta - Băsescu - Isărescu. Ponta: Acordul de coabitare e suspendat

Eşec la întâlnirea Ponta - Băsescu - Isărescu. Ponta: Acordul de coabitare e suspendat

Eşec la întâlnirea Ponta - Băsescu - Isărescu. Ponta: Acordul de coabitare e suspendat
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    S.T.    |    03 Dec 2013   •   17:57
UPDATE 17.50- Întrevederea Ponta - Băsescu - Isărescu pe tema memorandumului cu FMI şi a proiectului de buget pe 2014 s-a încheiat.

A fost prima întâlnire "organizată" între preşedinte şi premier din luna mai până acum şi a fost cerută de premier.

UPDATE 15.20 -
Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte, la ora 17.00, cu premierul Victor Ponta, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, cu vicepremierul Daniel Chiţoiu şi cu ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea, precizează Administraţia Prezidenţială.
           
Anterior, premierul Victor Ponta a confirmat că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu va avea loc marţi, la ora 17.00.
   
"Voi merge de la 17.00, cu domnul Chiţoiu şi Voinea. Guvernatorul nu ştiu dacă vine, am să-l sun", a declarat Ponta.

Update 13.35
- Preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu premierul Victor Ponta astăzi, la ora 17.00.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi la prânz, că acordul de coabitare cu şeful statului este suspendat, având în vedere că preşedintele Traian Băsescu, prin refuzul de a semna Memorandumul cu FMI, a comis "un abuz" şi a intervenit în chestiuni de politică fiscală şi bugetară, care ţin de Executiv.

El a precizat că a aflat de la televizor despre decizia preşedintelui Traian Băsescu de a nu semna memorandumul cu FMI, la fel ca ministrul de Finanţe şi ca ministrul Bugetului.
 
"Nu am crezut că preşedintele va fi atât de iresponsabil. Am crezut că mă va înjura pe la televizor, mă va face în toate felurile, dar va semna documentul. E un nivel superior al iresponsabilităţii la care preşedintele a ajuns şi e vorba de o lipsă de discernământ", a mai pus Ponta.

Iată, mai jos, textul scrisorii trimise de Ponta lui Băsescu:

"Stimate Domnule Preşedinte, având în vedere efectele negative ale suspendării de facto a acordului României cu instituţiile financiare internaţionale şi repercusiunile posibile ale neadoptării Bugetului de stat şi a Bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2014, vă rog să fiţi de acord să avem o întâlnire pe această temă în vederea identificării soluţiilor de deblocare a acestei situaţii.

Vă propun ca la această întâlnire să participe şi domnii Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru al Finanţelor şi Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget.

Vă rog să binevoiţi a stabili o dată pentru realizarea acestei întâlniri.

Cu deosebită consideraţie, Victor Ponta, prim-ministru
", se arată în solicitarea transmisă de premierul Ponta către preşedintele Băsescu.



_____________________________________

Ştirea iniţială 13.20

Victor Ponta cere o întâlnire pe buget.

Premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îi cere să se întâlnească să vorbească despre buget.

Ponta cere ca la această întâlnire să fie prezenţi şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta buget2014
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close