Antena 3 CNN Politică Ponta: Acordul de coabitare e suspendat. Băsescu a comis un abuz

Ponta: Acordul de coabitare e suspendat. Băsescu a comis un abuz

Ponta: Acordul de coabitare e suspendat. Băsescu a comis un abuz
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Dec 2013   •   12:53
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că acordul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu este suspendat, având în vedere căşeful statului, prin refuzul de a semna Memorandumul cu FMI, a comis "un abuz" şi a intervenit în chestiuni de politică fiscală şi bugetară, care ţin de Executiv, potrivit Mediafax.
 
Întrebat ce se întâmplă cu pactul de coabitare, Ponta a răspuns: "E evident că preşedintele nu mai respectă acest lucru, deoarece politica fiscală şi bugetară aparţine Guvernului şi Parlamentului, în niciun caz nu preşedintelui. Nu e o chestie de politică externă. E evident un abuz".
 
"Acordul de coabitare e ca şi acordul cu FMI: e suspendat de preşedinte până când domnia sa e de acord să semneze", a spus Ponta.
 
El a precizat că a aflat de la televizor de intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a nu semna Memorandumul cu FMI, la fel ca ministrul de Finanţe şi ca ministrul Bugetului. Mai mult, Ponta a spus despre preşedinte că este lipsit de discernământ.
 
"Nu am crezut că preşedintele va fi atât de iresponsabil. Am crezut că mă va înjura pe la televizor, mă va face în toate felurile, dar va semna documentul. E un nivel superior al iresponsabilităţii la care preşedintele a ajuns şi e vorba de o lipsă de discernământ", a mai pus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, luni seară, că preşedintele Traian Băsescu "este iresponsabil, se apropie de demenţă", dar că trebuie să înţeleagă faptul că, "indiferent ce-ar face, popular n-o să mai fie niciodată decât dacă rămâne în Partidul Popular".
  
Discutarea în board-ul FMI a scrisorii de intenţie şi a memorandumului de politici economice încheiate cu autorităţile române, programată pentru luna decembrie, va fi amânată întrucât documentele trebuie să conţină şi semnătura preşedintelui ţării.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta acord cu FMI
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close