Antena 3 CNN Politică Liviu Voinea, ministrul Bugetului, despre acordul cu FMI: În acest moment nu e oficial suspendat, dar nu îşi mai produce efectele

Liviu Voinea, ministrul Bugetului, despre acordul cu FMI: În acest moment nu e oficial suspendat, dar nu îşi mai produce efectele

Liviu Voinea, ministrul Bugetului, despre acordul cu FMI: În acest moment nu e oficial suspendat, dar nu îşi mai produce efectele
de S.T.    |    02 Dec 2013   •   20:06

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a comentat luni seară, la Antena 3, anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind neaprobarea memorandumului cu FMI.

Potrivit acestuia, consecinţele nesemnării memorandumului, pe termen mediu, pot fi mult mai severe decât consecinţele creşterii accizei.

Ponta: Nu mai avem, practic, acord cu FMI

Liviu Voinea a declarat, în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", că board-ul FMI nu va mai discuta pe 18 decembrie, aşa cum era programat, scrisoarea de intenţie şi memorandumul cu România.
 
"Fondul Monetar Internaţional urma că aibă un board pe data de 18 decembrie, pentru a valida rezultatele negocierii şi a pune la dispoziţia României prima tranşă din împrumut, aproximativ 170 de milioane de euro. Acest lucru nu se va ma întâmpla acum, întrucât memorandumul nu poate fi transmis fără semnătura preşedintelui", a spus ministrul Bugetului.

"Memorandumul a fost semnat de Guvern şi de Banca Naţională, însă trebuie semnat şi de preşedinte", a adăugat ministrul Voinea.

Liviu Voinea a mai spus că în ultima perioadă "România şi-a scăzut considerabil costul la care se împrumută. Ne va afecta însă considerabil şi ne vom împrumuta mai scump dacă nu avem buget la 1 ianuarie."

Ministrul delegat pentru Buget a declarat că, cel mai probabil, o nouă înţelegere cu FMI se amână pentru luna martie.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.
   
"Am decis să nu aprob acest memorandum, pentru că pe pagina a treia este făcută menţiunea, la obligaţiile pe care le asumă Guvernul, majorarea accizei la carburanţi", a afirmat Traian Băsescu.

Citeşte şi:

Ilie Sârbu: Băsescu e iresponsabil, se apropie de demenţă


        Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu"

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close