Antena 3 CNN Politică Exces de putere. Manevra disperată făcută de Klaus Iohannis

Exces de putere. Manevra disperată făcută de Klaus Iohannis

Exces de putere. Manevra disperată făcută de Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: presidency.ro
19 Iul 2019   •   22:26

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, l-a asigurat vineri pe Klaus Iohannis, în cadrul unei convorbiri telefonice, că va retrage candidatura lui Francois Bohnert de la şefia Parchetului European şi că o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi, a transmis Administraţia prezidenţială într-un comunicat.

"Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu omologul său francez, Emmanuel Macron, prilej cu care acesta i-a transmis că Franţa va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European, informează Administraţia Prezidenţială.

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcţia de procuror-şef european. În virtutea bunei colaborări şi a bunei înţelegeri între cei doi şefi de stat, preşedintele Emmanuel Macron i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-Francois Bohnert şi că o va susţine pe doamna Laura Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European", adaugă sursa citată.

Joi, președintele Parlamentului European David Sassoli a anunțat că va trimite o scrisoare oficială Consiliului Uniunii Europene în care va reafirma susținerea PE pentru Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al viitorului Parchet European.

Citește și: Președintele Parlamentului European, mesaj despre candidatura lui Kovesi

"Lucrurile sunt extrem de interesante și de nuanțate. Parchetul European este o instituție nou creată, care are reguli făcute cam din mers. Sunt proceduri ce nu sunt foarte clare, drept urmare ele trebuie lămurite pe parcurs, în funcție de felul în care apar situațiile.

Parlamentul European a reafirmat sprijinul pentru candidatul numit Laura Codruța Kovesi. Nici nu avea cum să facă altfel în această situație, pentru că vechiul Parlamentul a avut p procedură prin care au fost audiați, s-au dat voturi și LCK a ieșit câștigătoare în LIBE. Nu a fost decât o reconfirmare a ceea ce făcuse vechiul parlament.

În ceea ce privește discuția dintre Iohannis și Marcron, aici abia apar multe zâmbete și și mai multe semne de întrebare", a spus realizatoarea Be EU Sabina Iosub, la Exces de putere.

Potrivit Sabinei Iosub, Franța nu poate retrage candidatura lui Jean-Francois Bohnert la conducerea Parchetului European.

”Candidaturile sunt independente și nu reprezintă țările respective. Candidatul Franței chiar a făcut declarații pentru o publicație în care spunea clar că nu se retrage. Se mai poate întâmpla varianta în care Franța îi retrage susținerea lui Bohnert și astfel să îl facă oarecum de râs”,  a subliniat Sabina Iosub.

Citește și: Franța nu poate retrage candidatura lui Jean-Francois Bohnert la conducerea Parchetului European

×
Subiecte în articol: Exces de putere Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close