Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV. Crin Antonescu: PNL nu coabitează, nici cu Traian Băsescu, nici cu DNA

EXCLUSIV. Crin Antonescu: PNL nu coabitează, nici cu Traian Băsescu, nici cu DNA

de G.S.    |    24 Aug 2013   •   12:34
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că portretul premierului Victor Ponta referitor la propunerea pentru Ministerul Transporturilor este general valabil pentru miniştri. 
 
"Cred că ceea ce a spus premierul ţine în general de portretul robot al oricărui potenţial ministru. În măsura în care s-au urmărit aceleaşi criterii, noi urmărim aceleaşi criterii. Eu am precizat în permanenţă - propunerea oficială va fi făcută în urma deciziei statutare luată în partid. Am spus asta de la bun început. Faptul că domnul Nini Săpunaru este o variantă pe care eu am luat-o în calcul este o informaţie publică. Dânsul a confirmat că am avut această discuţie. Decizia, însă, va fi luată duminică. Domnul Ponta se va pronunţa asupra propunerii pe care noi o vom face duminică", a explicat Antonescu. 
 
"PNL are o mare problemă, PNL nu coabitează, a intrat în USL, a participat la nişte alegeri, a mobilizat electoratul pentruz altceva, nu pentru coabitare cu Traian Băsescu, cu un DNA care, de câţiva ani ne arată foarte clar că nu mai păstrează nici măcar aparenţele. Nu avem niciun răspuns la toate plângerile făcute de Corpul de Control al premierului la adresa unor demnitari din vechile guvernări, nu avem nicio explicaţie pentru un lanţ de coincidenţe şi, fără să interferez în vreun fel în acest dosar, avem la vedere situaţia în care noi am făcut nominalizarea lui Silaghi într-un moment în care acest om nu avea nici cea mai mică problemă. L-am întâlnit pe domnul Băsescu pentru a discuta acest lucru, la cererea domniei sale. La două zile după eventuala sa nominalizare, a apărut DNA. Pe scurt, PNL nu coabitează", a explicat liderul liberal. 
 
Antonescu a arătat că nu va accepta niciodată ca partidul pe care îl conduce să accepte că oameni ca Nini Săpunaru pot fi compromişi.
 
"În ceea ce priveşte membrii noştri ai guvernului, ei nu au făcut decât să acţioneze pe baza programului de guvernare, când am avut criza procurorilor generali ştiţi că PNL a renunţat la MJ şi noi nu facem decât să încercăm să răspundem angajamentelor electorale. Indiferent ce crede chiar domnul SRS, eu, ca preşedinte al PNL şi PNL nu va accepta niciodată ideea că nişte oameni despre care noi nu avem nicio informaţie că ar fi greşit ceva, cum este Nini Săpunaru sau domnul Silaghi, nu putem să acceptăm ideea că pot fi compromişi. Asta eu nu o să accept, indiferent cine ce crede şi chiar indiferent de ce crede premierul." 
 
Liderul liberal a continuat şi a arătat că nu are de gând să forţeze mâna cuiva pentru numirea de la Transporturi.
 
"Pentru mine nu se pune problema să forţez mâna cuiva. Eu nu pot să accept, ca regulă a jocului politic, că se pot face dosare oricând, la orice oră, că presa domnului Băsescu poate desemna miniştri. În ciuda presiunilor, noi nu ne-am oprit din a demasca anumite lucruri. Nu încetăm să spunem că este şi de datoria premierului şi MJ să facă ceva legal, democratic, dar să nu se facă nimeni că nu vede asta".
 
În final, Antonescu a arătat că decizia va fi luată duminică, în partid şi că PNL nu va ceda ameninţărilor sau presiunilor venite din partea preşedintelui Traian Băsescu.
 
"Vreau să fie limpede pentru toată lumea, decizia nu va fi luată pe ameninţări, presiuni, ale agenţilor sau presei domnului Băsescu. Lucruri de genul acesta, minciuni, cum că Nini Săpunaru va fi  numit trezorier al partidului, sunt mizerii. Ne afectează, dar nu ne intimidează. Noi continuăm să procedăm aşa cum credem că este normal."
 

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close