Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV. Pe cine vrea PSD premier, după ce răstoarnă guvernul Orban. Olguţa Vasilescu: Venim cu un nume puternic, este o persoană apropiată de PSD

EXCLUSIV. Pe cine vrea PSD premier, după ce răstoarnă guvernul Orban. Olguţa Vasilescu: Venim cu un nume puternic, este o persoană apropiată de PSD

Moţiunea de cenzură ar puea fi votată pe 7 septembrie, apoi PSD vrea să înceapă negocierile pentru formarea unui nou guvern.

EXCLUSIV. Pe cine vrea PSD premier, după ce răstoarnă guvernul Orban. Olguţa Vasilescu: Venim cu un nume puternic, este o persoană apropiată de PSD
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    23 Aug 2020   •   10:10

Lia Olguţa Vasilescu a dat noi indicii, în exclusivitate pentru Antena 3, despre premierul pe care îl va propune PSD, dacă va răsturna guvernul Orban.

"Suntem o alternativă puternică, venim cu un nume puternic, venim cu un finanţist de calibru, pentru că în aceste vremuri şi aşa cum arată acum economia, este nevoie de un finanţist în fruntea guvernului.

Este o persoană apropiată de PSD, a mai fost în funcţii de răspundere din partea PSD, deci nu e cineva care nu a avut niciun fel de legătură cu partidul, ba dimpotrivă.

Toată echipa PSD va fi lângă el, dacă va primi mandat de la Cotroceni, pentru că aici este o problemă", a spus deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, duminică, în exclusivitate, la Antena 3.

Ciolacu: Viitorul premier nu e din PSD

Şi Marcel Ciolacu spunea, zilele trecute, că PSD va propune un premier care nu este social-democrat.

Soarta moţiunii de cenzură este sub semnul întrebării, pentru că documentul este semnat de 205 parlamentari, iar pentru ca moţiunea să treacă sunt necesare 233 de voturi.

Reprezentanţii partidelor cu rol hotărâtor în acest sens au precizat în direct la Antena 3 dacă vor da sau nu voturile necesare.

Pe ce voturi se bazează PSD la moţiune

Moţiunea de cenzură "Guvernul PNL - de la pandemie la pande-mită" este semnată în acest moment de 205 parlamentari, însă ar putea trece doar cu minim 233 de voturi. Un rol important în acest sens îl au parlamentarii UDMR, 30 la număr, care nu au luat o hotărâre deocamdată.

Important este şi votul parlamentarilor Pro România, care spun că nu vor semna moţiunea, dar o vor vota.

Decişi să voteze textul moţiunii sunt şi parlamentarii PP-USL, nemulţumiţi de activitatea guvernului Orban pe care o cataloghează ca fiind una a dezastrului naţional.

De cealaltă parte, USR spune că acţiunea PSD este una iresponsabilă în acest moment.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va negocia cu toate forţele responsabile, mai puţin cu PNL şi PMP, aflate la guvernare.
 

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close