Antena 3 CNN Politică Fekete: Anularea HG privind UMF Târgu Mureş ar periclita o eventuală colaborare a UDMR cu USL

Fekete: Anularea HG privind UMF Târgu Mureş ar periclita o eventuală colaborare a UDMR cu USL

Fekete: Anularea HG privind UMF Târgu Mureş ar periclita o eventuală colaborare a UDMR cu USL
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
de M.Z.    |    02 Mai 2012   •   20:48

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a anunţat, miercuri, că anularea hotărârii de guvern privind UMF Târgu Mureş va periclita o eventuală colaborare a Uniunii cu USL în Parlament, informează Mediafax.

"Ne pare rău că aşa gândeşte domnul Crin Antonescu", a mai spus senatorul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că "este convenit" faptul că în prima şedinţă a guvernului Ponta va fi abrogată Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş.

Potrivit lui Antonescu, HG privind UMF Târgu Mureş reprezintă o prioritate absolută şi un lucru de nediscutat.

"Este covenit că, în prima şedinţă de guvern, una dintre primele măsuri care va fi adoptată va fi anularea, abrogarea acelei hotărâri de guvern. Noi nu suntem nici caraghioşi, nici nu glumim, nici nu ne jucăm cu asemenea lucruri. În momentul în care am hotărât că este o chestiune pentru care merită să plece un guvern, una dintre cele trei pentru care am făcut moţiunea de cenzură, a plecat Guvernul şi cum am putea să păstrăm această hotărâre?", a spus Antonescu.

Întrebat dacă nu riscă USL să nu mai aibă o colaborare cu UDMR pe plan parlamentar, prin această decizie, Crin Antonescu a afirmat: "Nu este visul vieţii mele de politician să am colaborare cu UDMR în plan parlamentar. Apreciez colaborarea cu oricine, am colaborat în mai multe rânduri cu UDMR, şi la putere şi eu, care sunt mai bătrân, şi în opoziţie".

Premierul desemnat Victor Ponta a susţinut, miercuri, după şedinţa CExN, că nu s-a discutat în PSD despre anularea HG privind UMF Târgu Mureş, el precizând că aceste discuţii vor avea loc în USL şi că i s-ar părea neserios din partea sa să vorbească şi să se comporte ca şi cum ar fi la guvernare.

Anterior, surse din PSD au declarat că premierul desemnat Victor Ponta le-a spus miercuri, membrilor Consiliul Executiv Naţional (CExN) al PSD, că prima decizie a Guvernului său după învestire va fi să anuleze HG privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de cabinetul Ungureanu. Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Miercuri, preşedinţii PSD şi UNPR, Victor Ponta şi, respectiv, Gabriel Oprea, au semnat un protocol pentru susţinerea Guvernului USL.

×
Subiecte în articol: UDMR UMF Targu Mures
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close