Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu, prima reacţie în dosarul vaccinurilor: "Am deplină încredere în actul de justiţie"

Florin Cîţu, prima reacţie în dosarul vaccinurilor: "Am deplină încredere în actul de justiţie"

Florin Cîţu a reacţionat la ancheta DNA cu privire la tunul de un miliard de euro cu vaccinurile din pandemie, unde este vizat alături de foștii miniștri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Florin Cîţu, prima reacţie în dosarul vaccinurilor: "Am deplină încredere în actul de justiţie"
Sursa foto: Facebook Florin Cîţu
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   20:38

"Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, precizez că întreaga mea activitate, indiferent de funcțiile şi demnitățile publice îndeplinite, a stat sub semnul bunei credințe şi a respectării legii, în slujba romanilor.

Am deplină încredere în actul de justiție şi sunt convins că procedurile aflate în desfășurare vor conduce la aflarea adevărului" a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Reamintim că, procurorii DNA au cerut joi ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-Covid. 

Procurorii susțin că cei trei membri ai guvernului au cumpărat 52 de milioane de vaccinuri de care nu ar fi fost nevoie, în valoare de peste un miliard de euro, deși înainte de 1 ianuarie 2021 fuseseră contractate deja 37 de milioane de doze de vaccin care "ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane.

Două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului", transmite DNA în comunicat.

Citeşte şi: Av. Adrian Cuculis, despre ancheta DNA cu vaccinurile: "Când românii erau băgați cu forța în casă, ei dădeau tunuri de miliarde de euro"

Vlad Voiculescu dă vina pe Florin Cîțu pentru achiziția vaccinurilor în timpul pandemiei

Vlad Voiculescu a avut o intervenție la Antena 3 CNN unde a vorbit despre cine a luat decizia achizițiilor în timpul pandemiei. Pentru Vlad Voiculescu se cere ridicarea imunității pentru a începe urmărirea penală de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

”Aștept să văd ce acuzații mi se aduc, care sunt acestea și sigur abia aștept să le lămuresc. Aștept să văd dacă cineva a înțeles într-adevăr ce s-a întâmplat și dacă sunt lucruri pe care trebuie să le lămuresc, dar nu am niciun fel de emoție, nu îmi dau seama care sunt acuzațiile care mi-ar putea fi aduse, nu poate fi vorba de niciun fel de corupție. 

Deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01/01/2021 respectiv 37.588.366 de doze, ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 de milioane de persoane, două din cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de-a 3-a ar fi tranzacționat și ordonanțat la plata achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.000.000.000 și, mă rog, mai mulți euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului,

Comisia Europeană a făcut contracte cu mai multe companii, neștiind care dintre aceste companii vor reuși să pună un vaccin pe piață. Am subliniat faptul că nu e vorba despre prima tranșă, ci despre a 2-a tranșă, că deși existau vaccinuri, respectiv 37 de milioane de doze, s-au făcut și a 2-a comandă, de peste 50 de milioane.

(...) Atunci când au fost comandate, primele vaccinuri au fost comandate de la anumite companii. Unele dintre acele companii probabil că nici până în ziua de astăzi nu au pus un vaccin pe piață. Deci de acolo mai scoateți o cantitate. 

"În mandatul meu au fost achiziționate sub 10 milioane de doze și decizia pentru achiziția a fost a premierului"

Mai mult decât atât, eu tocmai înainte să semnez orice, am mers în Guvern și am prezentat Guvernului cantitatea totală de vaccinuri care sunt deja comandate. În martie, există un memorandum în Guvern în care premierul, adică șeful Guvernului își asumă și practic ordonă miniștrilor să aloce finanțele pentru acea comandă de vaccinuri și ministrului sănătății să semneze acea comandă", a spus Vlad Voiculescu, la Antena 3 CNN. 

Prima reacție a Ioanei Mihăilă în dosarul vaccinurilor din pandemie: ”Am văzut cererea procurorilor în presă, nu știu ce conține”

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății din pandemie, a avut o primă reacție după ce procurorii anticorupție au anunțat că cer începerea urmăririi penale în dosarul vaccinurilor anti-covid din pandemie.

”Am văzut cererea procurorilor în presă, nu știu ce conține. Este evident că instituțiile abilitate au tot dreptul să investigheze fapte sau decizii care au legătură cu banii publici și le stau la dispoziție pentru lămurirea oricărei situații care are legătură cu funcțiile publice pe care le-am ocupat. Deocamdată nu am alte comentarii”, a declarat Ioana Mihăilă, pentru Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu dosarul vaccinurilor
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close