Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, replică dură pentru Dan Barna: ”Este doar decizia premierului!”

Florin Cîțu, replică dură pentru Dan Barna: ”Este doar decizia premierului!”

Premierul are ultimul cuvânt în privința remanierii miniștrilor, este răspunsul tranșant al premierului Florin Cîțu, după ce premierul Dan Barna a declarat că prim-ministrul nu poate remania un ministrul USR PLUS, fără un acord în coaliție.

Florin Cîțu, replică dură pentru Dan Barna: ”Este doar decizia premierului!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Feb 2021   •   08:02

”Eu respect Constituția. Și în Constituție spune foarte clar cum se face o remaniere, restul, discuții politice, ce să întâmplă în spate, asta este altceva. Dar atributul remanierii și, așa cum spune Constituția, în momentul în care se ia o decizie, este doar decizia premierului, și are ultima decizie. În rest, discuții putem avea tot timpul”, a fost răspunsul premierului Florin Cîțu la adresa lui Dan Barna.

Dan Barna: Premierul nu poate remania miniştri USR-PLUS, fără acordul nostru

Miercuri, Dan Barna declara că premierul Florin Cîţu nu poate remania miniştrii USR-PLUS fără acordul celor două partide.Mai mult decât atât, acesta spunea că fiecare partid din coaliţia de guvernare îşi evaluează proprii miniştrii, iar decizia referitoare la schimbare ajunge în cele din urmă pe masa lui Florin Cîţu.

Dacă se va întâmpla contrariul, coaliţia se va destrăma, a mai adăugat Dan Barna. 

"Fiecare partid din coaliție își evaluează proprii miniștrii. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. 

Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății...

Barna: Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. 

Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să fac acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume", a spus vicepremierul USR-PLUS, Dan Barna.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Florin Cîțu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close