Antena 3 CNN Politică AUR va iniția suspendarea președintelui Klaus Iohannis

AUR va iniția suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, formațiunea nou intrată în Parlament, anunță că va iniția suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

AUR va iniția suspendarea președintelui Klaus Iohannis
Sursa foto: sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    09 Dec 2020   •   08:50

George Simion se declară revoltat de intenția lui Klaus Iohannis de a-și numi propriul guvern, după ce a pierdut alegerile. 

„Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi. 

Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat liderul AUR, George Simion, pentru Antena 3. 

George Simion (AUR): "Ne bucură demisia lui Orban. Nu facem nicio coaliţie de guvernare"

Liderul AUR, George Simion, a declarat, luni, că formaţiunea sa nu va intra într-o coaliţie de guvernare şi că nu va vota în favoarea vreunuia dintre candidaţii vehiculaţi până în prezent pentru şefia noului cabinet.

Simion a arătat că rezultatele alegerilor de duminică arată că Alianţa pentru Unirea Românilor este a patra forţă politică parlamentară, cu peste 500.000 de votanţi, care va deţine între 11 şi 12 mandatele noului legislativ.

"Nu îi vom dezamăgi pe votanţi. Ce am stabilit şi felul cum ne raportăm la partidele sistemului va rămâne aşa cum am anunţat. Nu facem nicio coaliţie la guvernare.

Numele anunţate până acum pentru funcţia de prim-ministru nu ne satisfac. Parlamentarii AUR nu îi vor vota pe aceşti indivizi. Aşteptăm din partea partidelor de pe primele locuri să vedem ce opţiuni asumate oficial au (...) AUR nu tranzacţionează voturile susţinătorilor. Nu putem să îi dezamăgim, nu putem face coaliţie nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa zisa dreaptă.

Simion: De azi, de pregătim pentru următoarele alegeri, fie ele la termen sau nu

Mergem pe calea noastră, de azi începem campania pentru noua rundă de alegeri, fie că sunt la termen sau nu.

Ne bucurăm că premierul Orban a înţeles să îşi asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă şi, aşa cum i-am cerut şi noi, şi-a dat demisia. Sperăm că această demisie răzbună şi modul dezastruos în care a fost organizat votul românilor în străinătate", a afirmat liderul AUR.

×
Subiecte în articol: George Simion aur

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close