Antena 3 CNN Politică Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL, după discursul lui Karl Nehammer: "În momentul în care şi-a atins acest obiectiv, avem liber la finalizarea intrării în Schengen"

Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL, după discursul lui Karl Nehammer: "În momentul în care şi-a atins acest obiectiv, avem liber la finalizarea intrării în Schengen"

Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL, a comentat, în direct la Antena 3 CNN, de la Congresul PPE, discursul cancelarului austriac, Karl Nehammer.

de Andreea Dumitrache    |    07 Mar 2024   •   13:20

"Ştim foarte bine mesajul pe care îl dă Nehammer. Ştim că în acest moment Parlamentul European şi Comisia lucrează la noua legislaţie pe migraţie şi pe zil, ceea ce va îndeplini solicitarea Austriei. Asta e foarte important.

Noi trebuie să facem o protecţie mai mare a graniţelor. Cred că toată lumea este de acord. De aceea, în momentul în care vom aproba în septembrie toată legislaţia pe migraţie şi azil, putem să spunem că îndeplinim un obiectiv solicitat de către Austria.

Putem să spunem că, în acelaşi timp, zona noastră de frontieră, care a primit sprijin de la Frontex, poate să reducă migraţia ilegală din interior, pentru că în Europa putem primi oameni care să lucreze şi patru milioane de români sunt în întreaga Europă şi sunt oameni activi, şi-au deschis business-uri acolo. Noi trebuie să protejăm locurile de muncă europene", a spus Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL.

"Nu atât de radical cum a fost în ultimii ani"

"Nehammer ne-a transmis azi un meaj în linia lui de comunicare, în special pentru Austria, dar nu atât de radical cum a fost în ultimii ani. Noi ştim că rezoluţia de ieri a fost votată pentru a avea sprijin România şi Bulgaria de la întreaga familie a Partidului Popular European.

Domnul Nehammer joacă şi rolul acesta de om bun acasă, om rău cu migraţia. Îşi atinge obiectivul, pentru că să schimbi legislaţia pe migraţie înseamnă că Austria şi-a îndeplinit un obiectiv. În momentul în care şi-a atins acest obiectiv, avem liber la a trece şi noi în etapa a doua şi finalizarea intrării în Schengen", a mai spus Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL.

 

 

×
Subiecte în articol: gheorghe falca Karl Nehammer
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close