Antena 3 CNN Politică Graţiela Gavrilescu, propusă de Viorica Dăncilă pentru un portofoliu de ministru: ALDE riscă să dispară!

Graţiela Gavrilescu, propusă de Viorica Dăncilă pentru un portofoliu de ministru: ALDE riscă să dispară!

Graţiela Gavrilescu, propusă de Viorica Dăncilă pentru un portofoliu de ministru: ALDE riscă să dispară!
de S.T.    |    12 Sep 2019   •   21:54

Graţiela Gavrilescu, propusă de Viorica Dăncilă pentru un portofoliu de ministru, la două săptămâni după ce a demisionat din Guvern, a declarat joi seară, la Antena 3, că atunci când a luat hotărârea să demisioneze era cu gândul la ce se va întâmpla și nu știa că Tăriceanu nu va candida la alegerile prezidențiale.

„Știam că vom avea un candidat ALDE pentru prezidențiale, candidatul în care noi credeam și știam de ce facem ruperea de PSD. La momentul respectiv nu știam toate datele problemei.

Nu mă gândeam că s-ar putea ca președintele să nu candideze(...). N-am luat o hotărâre să mă aflu în treabă. Să nu credeți că nu eram conștientă că președintele s-ar putea să nu accepte nicio nominalizare. ALDE riscă să dispară de pe scena politică românească și este un partid pentru care mulți l-au fondat ca să aibă continuitate”, a spus Graţiela Gavrilescu la Antena 3.

„Eu nu vrea să-i dezamăgesc pe românii care vor un trai mai bun, mai ales pe care care au crezut în mine”, a mai spus ea.

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a decis nominalizarea unor reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare în luna august.

Pentru portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu, pentru Energie - Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu. Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis, miercuri, scrisori preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Viorica Dăncilă, în care îi informează că liberal-democraţii care au acceptat nominalizări pentru funcţiile de miniştri „sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”. 

Joi după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Dăncilă să se prezinte în faţa Parlamentului pentru validarea Guvernului.

Citiți și:

 Viorica Dăncilă răspunde la refuzul lui Klaus Iohannis pentru remanierea propusă: Face un abuz de putere. Se poziționează împotriva românilor

×
Parteneri
OMV Petrom rupe tăcerea despre boicotul României
x close