Grindeanu nu s-a reînscris în PSD, după ce a fost exclus. Cum explică premierul

de M.Z.    |    17 Iun 2017   •   18:40
Grindeanu nu s-a reînscris în PSD, după ce a fost exclus. Cum explică premierul Galerie foto (2) Foto: Gov.ro

Premierul Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că Liviu Dragnea ''a uitat'' să trimită actele care atestă excluderea sa la organizaţia PSD Timiş, subliniind faptul că nu va putea fi exclus de câte ori se va reînscrie. 

''Domnii au cam uitat să trimită actele cu excluderea mea. Din punctul meu de vedere, nu are cum să mă excludă vreodată din PSD Liviu Dragnea, pentru că nu mă poate exclude de atâtea ori de câte ori mă voi reînscrie. (...). Să fie bărbat politic şi să nu fugă, să nu stea închis împreună cu câteva persoane. (...). Să vină în faţa Congresului, unde sunt mii de delegaţi, şi să stabilească Congresul linia pe care va merge partidul. Aşa cum spune şi Statutul, validarea unui prim ministru se face în Congres'', a afirmat Sorin Grindeanu. 

Premierul a reiterat că pentru el şi colegii săi este extrem de important ca PSD să rămână la guvernare, lucru pe care liderul partidului ''nu l-a putut garanta''. 

Grindeanu a susţinut că ''teama şi frica'' l-au făcut pe Dragnea să devanseze pentru duminică data la care se va citi moţiunea de cenzură. 

El a evitat să intre ''pe un teren speculativ'', privind faptul că în perioada vacanţei parlamentare, când Executivul este delegat să emită ordonanţe de urgenţă, Liviu Dragnea ar fi urmărit validarea Ordonanţei nr.13. 

''Pe mine mă interesează în acest moment, ca pe orice om de bună credinţă, să existe stabilitate, să se poată guverna. De aceea, le mulţumesc miniştrilor că au fost la serviciu în toate aceste zile şi vor continua să meargă. Este datoria lor să meargă la locul de muncă. Săptămâna următoare, constituţional şi legal lucrurile vor fi rezolvate'', a punctat şeful Guvernului. 

Este război total între Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea. Grindeanu refuză să plece din fruntea Guvernului, deşi Comitetul Executiv al PSD, prezidat de Dragnea, a decis să îi retragă sprijinul politic

Citiți și Premierul Sorin Grindeanu a fost dat afară din PSD.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close