Antena 3 CNN Politică Guvernul riscă să nu mai poată plăti pensii, salarii şi alocaţii luna viitoare

Guvernul riscă să nu mai poată plăti pensii, salarii şi alocaţii luna viitoare

Guvernul riscă să rămână fără bani pentru pensii, salarii şi alocaţii, la final de an! Soluţia este o rectificare bugetară, prin care să fie redirecţionate sume nefolosite de unele ministere.

Guvernul riscă să nu mai poată plăti pensii, salarii şi alocaţii luna viitoare
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    15 Noi 2021   •   16:58

Problema este că rectificarea poate fi făcută numai de un guvern cu puteri depline, iar executivul Cîţu este doar interimar.

De aproximativ o lună și jumătate guvernul Cîțu este interimar și nu poate da ordonanțe de urgență.

Adică nu poate face nici rectificarea bugetară.

Singura soluție pe care o are Guvernul în acest moment pentru acoperirea cheltuielilor de final de an este aceea de a analiza execuția bugetară a ministerelor, iar acolo unde nu s-au folosit toți banii să se ia și să-i dea către fondul de rezervă pentru a putea fi acoperite cheltuielile cu pensiile, salariile și alocațiile, cât și banii de sprijin pentru primării.

În acest moment, fondul de rezervă este gol.

Guvernul riscă să nu mai poată plăti pensii, salarii şi alocaţii

Dacă problema nu se rezolvă în perioada următoare există riscul imposibilității de plată a salariilor bugetarilor și a pensiilor, dar și riscul ca sute de mii de oameni să rămână fără apă caldă și căldură dacă restul de bani ceruți de municipii pentru acoperirea costurilor de producție a agentului termic nu vor fi dați în această iarnă.

Cel mai probabil până vineri se va contura noua structură de guvernare, iar votul în Parlament va fi săptămâna viitoare. 

Cîţu şi Ciolacu au bătut palma pentru ocuparea funcției de premier prin rotație 

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au agreat varianta premierului prin rotație, în viitorul guvern PNL-PSD-UDMR, potrivit surselor Antena 3.

×
Subiecte în articol: guvern salarii pensii salarii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close