Antena 3 CNN Politică Guvernul Grindeanu, amenințat de PNL și USR cu moțiunea de cenzură

Guvernul Grindeanu, amenințat de PNL și USR cu moțiunea de cenzură

Guvernul Grindeanu, amenințat de PNL și USR cu moțiunea de cenzură
de M.Z.    |    22 Ian 2017   •   17:31

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat duminică că liberalii vor avea săptămâna viitoare întâlniri cu grupurile parlamentare în vederea susţinerii depunerii unei moţiuni de cenzură.

''Majoritatea PSD-ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din România. Românii cinstiţi au un proiect de ţară. O Românie prosperă bazată pe lege. O ţară în care legea să fie aplicată nediscriminatoriu, în care să nu fie două categorii de cetăţeni – cei puţini şi influenţi, care dau ordonanţe pentru ei înşişi şi cei mulţi care plătesc taxe şi respectă întotdeauna legea. Cele două ordonanţe nu sunt despre lipsa capacităţii administrative de a rezolva problema din închisori'', a explicat Turcan demersul liberalilor.

Liderul USR, Nicuşor Dan, a anunţat deja că va semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă aceasta va fi iniţiată.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor (465), liberalii având doar 99 de aleşi.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114 din Constituţia României.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close