Antena 3 CNN Politică Ilie Sârbu, propunerea PSD la preşedinţia Senatului. Liberalii îl vor pe Câmpeanu

Ilie Sârbu, propunerea PSD la preşedinţia Senatului. Liberalii îl vor pe Câmpeanu

Ilie Sârbu, propunerea PSD la preşedinţia Senatului. Liberalii îl vor pe Câmpeanu
20 Oct 2008   •   13:11

Ilie Sârbu este propunerea PSD la fotoliul de preşedinte al Senatului, a anunţat Biroul Permanent al partidului. PSD urma să aleagă un politician care să îl înlocuiască pe Nicolae Văcăroiu, care a demisionat pentru a prelua conducerea Curţii de Conturi. Propunerea PSD va fi înaintată Senatului pentru validare. Doru Ioan Tărăcilă se declară nemulţumit de această decizie a partidului, întrucât el a asigurat interimatul la Senat.
Şi liberalii şi-au prezentat un candidat la preşedinţia Senatului: Radu Câmpeanu, preşedinte fondator al PNL. Acesta nu candidează, deci se va putea ocupa exclusiv de conducerea Senatului, a spus Puiu Haşotti. La rândul său,UDMR a anunţat că senatorul Gyorgy Frunda reprezintă proprunerea pentru şefia Senatului.
"A fost opţiunea partidului şi nu se poate schimba nimic în şedinţa grupului", a declarat Sârbu. "Nici în Senat nu se mai schimbă mare lucru", a adăugat acesta. "Rămâne doar să asigurăm o bună desfăşurare a lucrărilor o perioadă", a încheiat Sârbu.
Senatorul a câştigat cursa internă şi la nivelul grupului PSD de la Senat. Colegii social-democraţi i-au acordat fostului ministru al Agriculturii 22 de voturi, iar lui Doru Ioan Tărăcilă 17 voturi. Un alt pretendent la şefia Senatului, Şerban Nicolae şi-a retras candidatura în forul social-democrat.
Luni, Nicolae Văcăroiu îşi va anunţa, în plenul Senatului, demisia din funcţiile deţinute. El şi-a înaintat, deja, demisia din PSD la cabinetul preşedintelui partidului, Mircea Geoană. Demisia lui Nicolae Văcăroiu din Senat vine după ce, marţi, el a fost ales, preşedinte al Curţii de Conturi, pentru un mandat de nouă ani. În aceeaşi zi, Nicolae Văcăroiu a depus jurământul în noua sa calitate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu Nicolae Vacaroiu
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close