Antena 3 CNN Politică Iliescu va lua ?decizii radicale? dacă Lavinia Şandru apare pe listele PSD

Iliescu va lua ?decizii radicale? dacă Lavinia Şandru apare pe listele PSD

 Iliescu va lua ?decizii radicale? dacă Lavinia Şandru apare pe listele PSD
Sursa foto: ion iliescu
26 Mar 2009   •   04:09

Lista pentru europarlamentare a Partidului Social Democrat se lasă cu scandal, după ce prezenţa Laviniei Şandru pe un loc eligibil a ajuns aproape oficială. Radu Moldovan, unul dintre vicepreşedinţii partidului apropiaţi de Mircea Geoană a confirmat că organizaţia PSD Bistriţa-Năsăud o desemnează pe Lavinia Şandru drept candidat.
Drept urmare, Ion Iliescu a calificat iniţiativa ca fiind ?un gest oarecum de sfidare din partea unor lideri ai PSD?. El a avertizat că va lua ?decizii radicale? dacă se continuă cu promovarea Laviniei Şandru .

Iliescu a amintit că a avertizat conducerea PSD că îşi va da demisia din partid sau îşi va retrage sprijinul moral dacă i se ignoră părerea cu privire la Cozmin Guşă şi Lavinia Şandru, scrie Cotidianul.

Pe de altă parte alţi lideri ai partiduluiu s-au arătat indignaţi de posbila candidatură a Lavinei Şandru. ?Cum să candideze Lavinia Şandru? Cine a spus asta? Noi nu am primit nici o listă de candidaţi, nu am avut nici o discuţie în vreun for de conducere despre alegerile europarlamentare. Candidatura Laviniei Şandru este un subiect delicat, pentru că nu este membru PSD. Bine, fiecare organizaţie poate să facă propuneri, dar e un subiect delicat, vom vedea la BPN?, aprecia Liviu Dragnea.
Publicaţia citată scrie, pe de altă parte, că alte nume importante din partid, printre care apropriaţii lui Ion Iliescu- Corina Creţu şi Ioan Mircea Paşcu, nu se vor mai regăsi pe lista PSD pentru Parlamentul European.
PSD a calculat că va obţine 12-13 locuri la viitoare alegeri din iunie, din care sunt ?rezervate? unul pentru PIN, unul pentru sindicatele afiliate şi două la PC.
Poziţia preşedintelui Geoană nu este nici pe placul lui Adrian Năstase, acesta acuzând că ?lucrurile sunt deja stabilite?, motiv pentru care s-a retras din comisia de evaluare.
Liderul formaţiunii a calificat ca ?joc de glezne? declaraţiile lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase pe tema Laviniei Şandru pe listele PSD. ?E cunoscută Ťsimpatiať lui Ion Iliescu faţă de Lavinia Şandru. Mi se pare exagerată ca intensitate această declaraţie?, spune Geoană, care adaugă că, personal, nu are ?o preferinţă deosebită? pentru aceasta.


Prezent la o emisiune tv, preşedintele de onoare al PSD mai arăta că speră ca niciodată să nu se pună în partid problema de a se alege între el şi Lavinia Şandru, precizând că i se pare anormal să se apeleze, în vederea alegerilor pentru PE, la candidaţi din afara formaţiunii.

"Adică eu şi Lavinia Şandru? Astfel se pune problema? Eu sper ca niciodată în partid să nu se pună în acest fel lucrurile. Să aleagă între mine şi Lavinia Şandru sau nu ştiu mai cine încă", a spus Iliescu.

Întrebat dacă nu se gândeşte la o demisie din partid în cazul în care s-ar întâmpla ca Lavinia Şandru să figureze pe lista candidaţilor PSD, Iliescu a răspuns că speră ca în balanţă să nu se afle niciodată poziţia sa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close