Antena 3 CNN Politică Imagini exclusive cu camera de arme a Parlamentului unde a fost prins irlandezul care a intrat prin efracţie

Imagini exclusive cu camera de arme a Parlamentului unde a fost prins irlandezul care a intrat prin efracţie

Imagini din camera de arme a Parlamentului, unde a pătruns prin efracţie irlandezul băut la sfârşitul anului trecut, au fost difuzate în exclusivitate, miercuri, la Antena 3.

Imagini exclusive cu camera de arme a Parlamentului unde a fost prins irlandezul care a intrat prin efracţie
Sursa foto: Antena 3
de Vasile Marcu    |    19 Ian 2022   •   16:00

Un jurnalist Antena 3 a refăcut traseul pe care a mers irlandezul ca să ajungă în camera de arme a Parlamentului de la noi.

Bărbatul a urcat trei etaje, pe nişte scări elicoidale, iar de acolo a mers până în capătul holului, lung de vreo 30 de metri, spune jurnalistul Antena 3 care a fost văzut imediat în momentul în care încerca să refacă drumul irlandezului.

Apoi, în capătul holului, este camera de arme. Pe toată această distanţă de circa 30 de metri, sunt birouri ale unor senatori, însă nimeni nu l-a văzut pe irlandezul băut care a pătruns în clădire.

Traseul nu este unul uşor, dar bărbatul care a reuşit să intre în clădire a fost observat abia la Zona interzisă, unde a fost şi blocat de cei din Parlament până la venirea Poliţiei.

AUR cere SPP, MAI și Parchetului să publice imaginile cu irlandezul care a spart Parlamentul

Reprezentanţii AUR au solicitat Ministerului de Interne, Serviciului de Protecție și Pază și Parchetului să facă publice imaginile video de pe camerele de supraveghere cu irlandezul băut care a escaladat gardul Parlamentului și a pătruns prin efracție în clădirea Legislativului.

Irlandezul beat care a spart Parlamentul României în decembrie 2021 şi a ajuns până la camera de arme nu ar fi ajuns întâmplător acolo, mai spun cei de la AUR.

"În noaptea de 26 spre 27 decembrie, cetățeanul Coomins Richard Thomas, în vârstă de 27 ani, a intrat în curtea Parlamentului României în jurul orei 04:00, a escaladat un zid de aproximativ 2 metri, a străbătut o curte de peste 100 de metri, a spart un geam al clădirii și a pătruns în clădire, evitând toate inelele de pază ale obiectivului.

În continuare, a urcat scările până la etajul trei, a străbătut pe întuneric holurile Casei Poporului și ar fi ajuns lângă sala de arme a Serviciului de Protecție și Pază, unde a fost prins de ofițeri ai SPP care au alertat Poliția.

Deși cercetat pentru distrugere și violarea sediului profesional, cetățeanul irlandez a fost pus în libertate după doar 24 de ore petrecute în arestul Secției 17 Poliție din București, judecătorii considerând că acesta nu prezintă un pericol social. Ulterior, autoritățile nu au mai oferit opiniei publice niciun detaliu privind stadiul cercetărilor. 

Astfel, circumstanțele în care a avut loc evenimentul au rămas neclare până astăzi, iar explicațiile lui Coomins Richard Thomas nu au fost în niciun fel demonstrate.

Infractorul a fost surprins de o cameră exterioară de monitorizare video și putea fi oprit la timp, însă dispeceratul care monitorizează clădirea nu l-a observat. 

Considerăm că imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt esențiale atât pentru a stabili traseul exact al intrusului, cât și pentru lămurirea opiniei publice.

În consecință, cerem tuturor autorităților competente să publice filmările surprinse de camerele de supraveghere, pentru a putea edifica următoarea întrebare legitimă: Parlamentul României, emblemă a statului român, poate fi spart de orice trecător aflat în stare de ebrietate?", se arată în comunicatul AUR transmis presei.

Protestatarii împotriva legii certificatului verde au spart cordonul de jandarmi şi au forţat intrarea în Parlament

Mulţimi de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jadarmi.

Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

×
Subiecte în articol: irlandez parlament traseu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close