Antena 3 CNN Politică ”În trei ore, am fost martorii celei mai spectaculoase execuții din politica românească”. Radu Tudor, depre demisia lui Blaga

”În trei ore, am fost martorii celei mai spectaculoase execuții din politica românească”. Radu Tudor, depre demisia lui Blaga

”În trei ore, am fost martorii celei mai spectaculoase execuții din politica românească”. Radu Tudor, depre demisia lui Blaga
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Sep 2016   •   13:36

Odată cu demisia lui Vasile Blaga din fruntea PNL, am asistat la cea mai spectaculoasă execuție din politică, este de părere analistul politic Radu Tudor. 

”Demisia lui Vasile Blaga înseamnă ieșirea lui definitivă din viața publică. Azi, în trei ore, am fost martorii probabil ai celei mai spectaculoase excuții din politica României”, a comentat realizatorul Antena 3 Radu Tudor, miercuri, la emisiunea Obiectiv.

Copreședintele PNL Vasile Blaga și-a depus demisia, miercuri, de la șefia partidului. El a fost pus sub control judiciar, este acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA.

”Spera să facă guvernul pentru următorii patru ani, iar acum lasă PNL îngenuncheat cu 70 de zile înainte de alegerile parlamentare”, a adăugat Radu Tudor.

Copreședintele PNL Vasile Blaga și-a depus demisia, miercuri, de la șefia partidului.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, pus miercuri sub control judiciar, este acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA.

În același dosar cu el, este implicat și fostul primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Cei doi sunt urmăriți penal, alături de reprezentantul unei societăți comerciale.

Vasile Blaga este acuzat de trafic de influență, fără luare de mită.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă.

În dosar, sunt urmăriţi penal Gheorghe Ştefan, la data faptelor vicepreşedinte al unui partid aflat la guvernare şi primar al municipiului Piatra Neamţ, pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi Horaţiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă. 

Procurorii susţin că, în 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan -, în sensul obţinerii de bani pentru partid.

×
Subiecte în articol: executie radu tudor vasile blaga
Parteneri
Scandal de proporţii: Încă un primar celebru prins cu mită!
x close