Antena 3 CNN Politică INS confirmă ieftinirea alimentelor în urma măsurii PSD de limitare a adaosurilor comerciale

INS confirmă ieftinirea alimentelor în urma măsurii PSD de limitare a adaosurilor comerciale

Datele prezentate astăzi de Institutul Național de Statistică au confirmat reducerea prețurilor la alimente și stabilizarea inflației la o singură cifră, după aplicarea măsurii PSD privind limitarea adaosurilor la alimentele de bază.

INS confirmă ieftinirea alimentelor în urma măsurii PSD de limitare a adaosurilor comerciale
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    13 Sep 2023   •   15:36

"Astfel, după introducerea acestei măsuri, prețurile la toată gama de alimente au scăzut în cursul lunii august 2023 cu aproximativ 2%. De reținut că INS prezintă evoluția prețurilor de consum la toate tipurile de alimente, în timp ce măsura PSD s-a aplicat doar la 14 alimente de bază care, conform evaluării Consiliului Concurenței, au înregistrat ieftiniri mult mai mari (de până la 49%) comparativ cu media ponderată a prețurilor pentru toată gama de alimente.

Aceste date oficiale confirmă faptul că măsura limitării adaosului și-a atins obiectivul de a opri creșterea prețurilor la alimente și de a stabiliza inflația la o singură cifră (9,4%).

De asemenea, acest rezultat atestă faptul că propunerea PSD pentru stoparea creșterilor prețurilor la alimente poate fi considerată un model de succes în comparație cu alte state europene care au optat pentru abordări diferite ce au condus la efecte negative precum penuria sau la provocarea unor noi creșteri ale prețurilor", se arată într-un comunicat al PSD.

×
Subiecte în articol: PSD INS
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close