Antena 3 CNN Politică Iohannis: „Democraţia este în pericol! Nici Ceauşescu, dacă a dat grațiere, nu a făcut-o ca să spele dosare”

Iohannis: „Democraţia este în pericol! Nici Ceauşescu, dacă a dat grațiere, nu a făcut-o ca să spele dosare”

Iohannis: „Democraţia este în pericol! Nici Ceauşescu, dacă a dat grațiere, nu a făcut-o ca să spele dosare”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    18 Dec 2018   •   18:46

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în România democraţia este în pericol şi s-a întrebat cum se poate ca în anul 2018 să ajungem „să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare”.

„Da, este în discuţie acest referendum. Ştiţi bine că am făcut primii paşi încă de acum ceva vreme. Poate vă amintiţi acea fază când am spus fără penali, când am spus că atâta timp cât voi fi preşedinte nu vom avea premier penal. E bine să judecăm pe cine votăm, ce votăm. Dar cel mai important lucru e să votăm. În 2016 au considerat că nici unii, nici alţii nu sunt grozavi şi iată catastrofa. Cum putem să ajungem în anul 2018 şi să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare? Nici după război persoane penale nu au ajuns la conducerea statului şi dacă a dat Ceauşescu graţiere a dat-o pentru că a fost o aniversare a statului, dar în niciun caz ca să spele dosare. În România democraţia este în pericol şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Referendum vom vedea, vom discuta, dar votul decide”, a afirmat Klaus Iohannis, la o întâlnire cu o serie de tineri, marţi la o cafenea din Capitală.

Citiți și:  

Klaus Iohannis, dezlănțuit împotriva coaliției: PSD a ajuns un partid anti-european

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close