Antena 3 CNN Politică Iohannis: Promulgarea dublării alocaţiilor, de la 1 iunie. Pe codul silvic nu există dovezi că s-ar fi făcut trafic de influenţă

Iohannis: Promulgarea dublării alocaţiilor, de la 1 iunie. Pe codul silvic nu există dovezi că s-ar fi făcut trafic de influenţă

Iohannis: Promulgarea dublării alocaţiilor, de la 1 iunie. Pe codul silvic nu există dovezi că s-ar fi făcut trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mai 2015   •   16:51
Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, înainte de plecare spre summitul UE de la Riga, Letonia, care sunt priorităţile României în acest context. 
 
Întrebat dacă a primit un răspuns de la SRI referitor la declaraţiile făcute de Victor Ponta, preşedintele a explicat că nu există nicio dovadă că s-ar fi făcut trafic de influenţă.
 
"Am primit un răspuns. Răspunsul este foarte simplu. Nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influenţă în chestiunea codului silvic. În continuare, cred că cei care au trebuit să tragă învăţăminte le-au tras. Este speranţa mea. Nu voi acţiona în instanţă pe cel care a făcut afirmaţiile false, fiindcă între timp, într-un fel, şi-a cerut scuze". 

 
De asemenea, referitor la întâlnirea de miercuri pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta, preşedintele a explicat care au fost temele abordarte: 
 
"A fost vorba despre legea care s-a adoptat şi care priveşte alocaţiile pentru copii şi pot să repet: este un lucru bun că alocaţia a fost dublată. A doua temă a fost vizita pe care o efectuează premierul în Moldova, m-a informat despre obiectivele vizitei şi punctele pe ordinea de zi şi a treia chestie a fost Tirana. Am decis împreună ca dânsul să reprezinte România în summitul de la Tirana, de săptămâna viitoare."
 
Cât despre dublarea alocaţiilor pentru copii, Iohannis a recunoscut că şi-ar dori să promulge legea chiar la 1 iunie, dacă o va primi până atunci de la Parlament. 
 
Referitor la votul prin corespondenţă, subiect abordat într-o discuţie cu parlamentari pe diasporă, preşedintele a explicat care au fost concluziile. 
 
"Toată discuţia a fost în jurul votului pentru diasporă, prin corespondenţă, vot electronic. Am rugat, în final, să fie partenerii mei în a promova un act normativ care înlesneşte votul prin corespondenţă. Nu cred că până la finalul acestei sesiuni parlamentare se va ajunge la un punct de vedere."
 
Întrebat ce l-a convins să îl numească pe Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT, preşedintele a răspuns: 
 
"Propunerea înaintată de ministrul Justiţiei m-a făcut să îl numesc pe domnul Horodniceanu procuror şef la DIICOT."

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close