Antena 3 CNN Politică 100 de minute. Scandal între Ponta şi Iohannis din cauza Codului Silvic

100 de minute. Scandal între Ponta şi Iohannis din cauza Codului Silvic

100 de minute. Scandal între Ponta şi Iohannis din cauza Codului Silvic
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mai 2015   •   18:11

Avem primul scandal între Palate de când a plecat Băsescu de la Cotroceni. Iohannis a fost enervat de declaraţiile lui Victor Ponta cum că lideri PNL ar fi avut întâlniri cu austriecii de la Schweighofer în legăt de Codul Silvic. 

 
Preşedintele i-a cerut directorului SRI să facă verificări şi spune că premierul trebuie să răspundă în caz că acuzaţiile nu se confirmă.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de joi a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 

Parlamentarul PNL, Ovidiu Raeţchi, a explicat că premierul trebuie să probeze declaraţiile pe care le-a făcut miercuri.
 
Cred că războiul escaladează şi escaladează pentru că domnul Ponta a făcut ieri nişte afirmaţii imprudente, pe care este obligat să le probeze. A făcut referire la SRI, la servicii secrete, a spus "trafic de influenţă". E grav şi nu poate lăsa lucrurile la nivel de suspiciuni. Suspiciuni există şi la adresa domnului Ponta, şi la adresa domnului Sârbu din plin. 
 
Despre domnul Ponta se vorbeşte în dosarul domnului Hrebenciuc cu restituirile. Domnul Ponta ar fi lucrat la nişte amendamente "perfect utile", cum spunea domnul Hrebenciuc, pentru cauza lor. Domnul Sârbu a păstorit timp de 12 ani pădurile României. În toată această perioadă, domnul Sârbu a adus firma austriacă în România. Nu vreau să merg departe cu speculaţiile politice, dar domnul Ponta trebuie să lămurească. 
 
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, a explicat că PNL nu pare să fie foarte vehement în relaţia cu alte instituţii, cum ar fi ANAF. 
 
"ANAF ar fi putut rezolva de mult această chestiune, mergând, în afară de fugărirea băiatului cu pizza şi gogoşeriei din colţ, să verifice hârtiile de la austrieci şi de la marile companii care taie lemne în România de ceva timp deja. Observ că domnul Raeţchi nu mai acceptă suspiciunile. Am văzut că partidul domniei sale a votat pentru susţinerea suspiciunilor rezonabile în Codul Penal, adică acum la Ponta trebuie să fie cu dovada, dar la Codul Penal ajung suspiciunile, să îi luăm fără dovezi. De-aia mie îmi plac politicienii buchet, la pachet. "
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close