Antena 3 CNN Politică Ionuț Moșteanu răspunde suspiciunilor de fraudă la moțiunea de cenzură: ” Este fără precedent în Parlament!”

Ionuț Moșteanu răspunde suspiciunilor de fraudă la moțiunea de cenzură: ” Este fără precedent în Parlament!”

Ionuț Moșteanu (USR-PLUS), a declarat, luni, că este fără precedent ce se întâmplă în Parlament, după ce PNL a anunțat că va cere, astăzi, anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR.

Ionuț Moșteanu răspunde suspiciunilor de fraudă la moțiunea de cenzură: ” Este fără precedent în Parlament!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    06 Sep 2021   •   11:34

”Văd că echipa domnului Cîțu contestă semnăturile parlamentarilor. Este fără precedent în Parlament acest lucru. O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă și atunci când este scanată sau atunci când este pe un șervețel sau un colț de hârtie.  

O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă. Rămâne o declarație de voință a semnatarului. Doar semnatarul poate contesta autenticitatea acelei semnături. În momentul acesta, niciun parlamentar din cei care au semnat moțiunea nu și-a contestat semnătură. Totul este o perdea de fum prin care Florin Cîțu încearcă să se mai agațe cu disperare de scaunul de la Palatul Victoria”, a spus Moșteanu, luni, în cadrul unei conferințe de presă. 

”Semnăturile sunt strânse. O să vă arăt o copie a dosarului cu moțiunea, în care sunt și semnăturile olografe, trimise pe suport electronic. Toate semnăturile sunt în regulă. Colegii care au trimis semnăturile scanate au semnat deja și așa cum vrea echipa domnului Cîțu, cu pixul pe hârtie. Dar, în realitate și din punct de vedere legal semnătura olografă rămâne semnătură olografe”, a mai spus el. 

Ionuț Moșteanu a precizat că aproximativ 20 din cei 80 de parlamentari au semnat altfel, decât cu pixul pe hârtie. 

”Vom depune încă o dată aceste semnături, așa, cu pixul pe hârtie, cum vor dânșii, înainte de BPR”, a adăugat Moșteanu. 

PNL pregătește o lovitură în ședința liderilor Parlamentului, care va avea loc astăzi

La ora 12.00 este convocată ședința Birourilor Permanente reunite. Este vorba despre forurile care asigură conducerea Parlamentului și prin care va trebui să se stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de cei de la USR - AUR. 

Cel mai probabil, însă, nu se va ajunge să se stabilească acesta calendar, deoarece, potrivit surselor Antena 3, cu doar câteva ore înainte de începerea acestei ședințe, cei din PNL vor cere o anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR. Aceștia susțin că semnăturile ar fi scanate, false. 

Moțiunea de cenzură a fost depusă vineri seara, după ședința coaliției de guvernare în urma căreia negocierile între USR și PNL au eșuat. 

Parlamentari AUR, plecați în străinătate

Potrivit surselor Antena 3, există informații potrivit cărora, în momentul în care s-ar fi strâns semnăturile, trei parlamentari de la AUR ar fi fost plecați în străinătate, deci nu aveau cum să semneze această moțiune de cenzură. La fel și președinta Senatului, Anca Dragu, ar fi fost plecată din București, deci nu ar fi putut să semneze. 

×
Subiecte în articol: Ionut mosteanu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close