Antena 3 CNN Politică Iulian Bulai (USR), mesaj tranşant: "Izolat total AUR? Da. Interzicerea live-urilor în Parlament? Niciodată"

Iulian Bulai (USR), mesaj tranşant: "Izolat total AUR? Da. Interzicerea live-urilor în Parlament? Niciodată"

Deputatul USR, Iulian Bulai, a anunțat că nu este de acord cu proiectul privind interzicerea live-urilor în Parlament. Ar însemna moartea opoziției, a spus Bulai.

Iulian Bulai (USR), mesaj tranşant: "Izolat total AUR? Da. Interzicerea live-urilor în Parlament? Niciodată"
Sursa foto: Facebook / Iulian Bulai
de Claudia Popovici    |    08 Feb 2022   •   20:44

Mesajul a fost transmis pe Facebook.

„PSD-PNL-UDMR vor să interzică live-urile parlamentarilor în plenul Parlamentului. Nu voi accepta acest lucru. Asta ar însemna moartea opoziției. Sunt parlamentari care pot abuza de acest instrument, dar transparentizarea activității forului democrației noastre este crucială”, a anunțat Iulian Bulai pe Facebook.

În schimb, Iulian Bulai militează pentru izolarea AUR, considerat a fi un partid extremist.

„Izolat total AUR? Da. Interzicerea live-urilor în Parlament? Niciodată”, a precizat Bulai.

Proiectul de modificare a regulamentului Camerei Deputaților stabilește că este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar.

De asemenea, se interzice transmiterea ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent și Comitetului Liderilor altfel decât prin grija Secretariatului General, în contextul în care multe ședințe erau transmise de George Simion.

Totodată, bannerele în sala de ședințe vor fi interzise.

„Încălcarea atrage sancțiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicțiile. Evacuarea este obligatorie și se dispune de către președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majorității ponderate a liderilor grupurilor parlamentare”, se arată în proiect.

Inițiativa este semnată de liderii grupurilor deputaților UDMR, PSD, PNL și minorităților naționale.

Proiectul a apărut după incidentul în care a fost implicat liderul AUR, George Simion. Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament.

×
Subiecte în articol: Iulian Bulai aur USR Parlamentul Romaniei
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close