Antena 3 CNN Politică Justiţia, obiectul nemulţumirilor majore. Cum se văd de la Bruxelles tensiunile. Mircea Diaconu: "Mi se pare absolut aiurea!"

Justiţia, obiectul nemulţumirilor majore. Cum se văd de la Bruxelles tensiunile. Mircea Diaconu: "Mi se pare absolut aiurea!"

Justiţia, obiectul nemulţumirilor majore. Cum se văd de la Bruxelles tensiunile. Mircea Diaconu: "Mi se pare absolut aiurea!"
de S.T.    |    03 Apr 2019   •   20:21

Europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit miercuri seară la Antena 3 despre cum se văd de la Bruxelles tensiunile cu Guvernul României.

„Azi, la Bruxelles, s-a exprimat domnul Tajani (preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani - n.red.), abrupt, chiar la începutul ședinței, lucru care m-a enervat destul de tare. Cerea autorităților din România, pe linie politică sau administrativă, să înceteze orice în zona de justiție. Să se oprească toate și așa mai departe. Ceea ce mi se pare absolut aiurea!”

„Vă spun ceva ce nu știți”, a continuat Mircea Diaconu în cadrul intervenției telefonice la emisiunea "Punctul de Întâlnire".

 „De vreo două săptămâni, domnul Tajani cum apare pe undeva... sunt niște deputați care îl acuză, îl ceartă pentru niște declarații de iubire, admirație, ceva de genul acesta, pentru Mussolini. (...) Domnii aceștia se află în campanie, fără discuție, și țintesc voturi, o anumită parte din publicul lor", a spus europarlamentarul.

„Și în România e la fel. Fiecare țintește ceva. Eu zic să nu ne speriem prea tare", a adăugat acesta.

Tensiuni uriaşe Bucureşti-Bruxelles. Guvernul ar fi primit "to do list" în patru puncte

Comisia Europeană a avertizat miercuri România să revină pe calea unui proces de reformă în justiţie corect şi să se abţină de la orice măsuri care ar însemna regres în privinţa statului de drept.

Citiţi şi:

12 ambasade la București reacționează: Cerem Guvernului să se abțină de la modificări în domeniul justiției care slăbesc statul de drept

Frans Timmermans, afirmații dure despre statul de drept în România: Avertizez Guvernul român să nu întreprindă acţiuni care să afecteze sistemul judiciar

×
Parteneri
S-a aflat cauza morții Raisei! Copila a fost ucisă cu cruzime
x close