Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Avem referendum pe 26 mai. Vă aștept la vot!

Klaus Iohannis: Avem referendum pe 26 mai. Vă aștept la vot!

Klaus Iohannis: Avem referendum pe 26 mai. Vă aștept la vot!
de S.T.    |    25 Apr 2019   •   19:04

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind organizarea referendumului din 26 mai.

„Am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aștept la vot”, a spus președintele Klaus Iohannis, joi seară, la Palatul Cotroceni.

„La referendum avem două întrebări. 1 - Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie? Da, eu sunt de acord și sper și în acordul vostru. A doua întrebare - Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională? Acest referendum este mai important astăzi decât oricând.

După doi ani și jumătate, românii au șansa de a da un răspuns clar actualei guvernări”, a adăugat el.

Potrivit lui Klaus Iohannis, cine merge la vot poate să dea o lecție celor din PSD.

„PSD-iștii au votat Codurile penale fără să țină cont de nimeni. Își dau legi pentru a putea fura în continuare în liniște. Nu se mai tem de nimeni, eu cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai. Unii vorbesc despre cum acest referendum e doar consultativ, nu ar avea rezultate, pentru că Parlamentul poate să nu țină cont. Nu sunt de acord, un referendum trimite un semnal și acest referendum va trimite un semnal foarte important”, susține președintele.

Iohannis: Referendumul e începutul unui proces mai amplu, care începe acum

„Să nu îmi spuneți că acest vot nu contează. E consultativ, dar contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot. Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționam, imediat, a doua zi.

Referendumul e începutul unui proces mai amplu, care începe acum, cu alegerile europarlamentare, continuă la toamnă, cu alegerile prezidențiale, la anul cu cele locale și parlamentare”, a mai declarat Iohannis, adăugând că PSD va încerca să boicoteze acest referendum.

„Nu contează că se opune PSD, contează ce vă doriți voi, românii care mergeți la vot! (...) Vă aștept la referendum!”, a încheiat Iohannis.

Citiți șiREFERENDUM 2019. PSD și ALDE, reacție la întrebările anunțate de Iohannis: Suntem de acord cu ele. Scrutinul e lipsit de utilitate

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close