Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, după eșecul la CCR: "Voi retrimite bugetul în Parlament pentru corectare și îmbunătățire". PSD a anunțat că i-l retrimite la fel

Klaus Iohannis, după eșecul la CCR: "Voi retrimite bugetul în Parlament pentru corectare și îmbunătățire". PSD a anunțat că i-l retrimite la fel

Klaus Iohannis, după eșecul la CCR: "Voi retrimite bugetul în Parlament pentru corectare și îmbunătățire". PSD a anunțat că i-l retrimite la fel
06 Mar 2019   •   13:52

Klaus Iohannis reacționează după eșecul sesizării la Curtea Constituționale pe tema legii bugetului pe 2019. Și folosește ultima cale de atac pe care o mai are, aceea de a retrimite legea în Parlament pentru a fi reanalizată.

”Decizia de azi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă odată, dacă era nevoie, că PSD legiferează neconstituțional și prost, dar și imoral. Curtea a hotărât ca na dintre legile pe care le-am contestat a fost aprobată cu încălcarea tuturor normelor constituționale. În ce privește legea bugetului de stat, nu voi comenta decizia Curții, dar bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, croit greșit. Acesta rămâne bugetul rușinii naționale. Este cel mai slab guvern din istoria post-decembristă, un guvern PSD-ist al imposturii și incompetenței a croit un buget pe măsura sa. Bugetul e croit pe un scenariu fantezist, care pune în discuție respectarea tratatelor internaționale și a legislației în domeniu.

Florin Iordache, după declarațiile lui Iohannis privind bugetul pe 2019: „Sper cât mai repede să retrimită, astfel încât, într-un plen reunit să-l trimitem în această formă”

Bugetul prevede o creștere enormă a sumelor alocate partidului, sume de care PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism de către PSD, că nu se poate mări la timp alocațiile copiilor. Guvernul e disperat să facă rost de bani și inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică cât și bunul simț.

Faptul că apar peste noapte inițiative precum ordonanța lăcomiei sau mai nou intenția disperată a PSD de a pune mâna pe rezerva de aur a României arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat, de aceea se caută noi și noi soluții extreme pentru a face rost de bani. 

Cine va deconta nota pentr dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate răspunsul e simplu, cetățenii și mediul privat.

Prețuri în creștere, tae și impozite suplimentare, aceasta e oferta generoasă a PSD. Degeaba strigă PSD că de vină sunt alții. 

Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD. Efectele acestei guvernări dezastruase, trebuie limitate. Și nu voi ezita nicio clipă să contest vreo măsură care afectează cetățenii români și buna funcționare a statului. Bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investițiile din bugetele locale. Guvernarea PSD a eșuat.

Vedem cum liderii și propaganda PSD-istă repetă obsesiv că bugetul e unul al investițiilor și că principalii beneficiari sunt comunitățile locale. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii zece ani pentru comunitățile locale.

Întreb și eu, cine a oprit PSD să facă investiții majore încă de acum doi ani? De ce din 2016 albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei în locul autostrăzilor și spitalelor
Guvernarea PSD a eșuat. 

Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep.

Voi retrimite parlamentului pentru corectură și îmbunătățire legea bugetului

Mesajul e simplu: Faceți un buget sănătos pentru România”, a zis Iohannis.

Anunțul Administrației Prezidențiale apare în contextul în care miercuri, Curtea Constituțională a respins contestația depusă de Iohannis pe tema legii bugetului pe 2019.

Vezi LIVE declarațiile președintelui.

Liviu Dragnea: Alocațiile vor crește când Iohannis promulgă bugetul

CCR a respins sesizarea lui Iohannis privind bugetul de stat

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close