Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: "Suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune când situația în teren se schimbă"

Klaus Iohannis: "Suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune când situația în teren se schimbă"

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România este pregătită să primească migranți din Ucraina. "Suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune când situația în teren se schimbă", a spus Iohannis despre concluzia la Consiliul European privind situaţia Ucrainei.

Klaus Iohannis: "Suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune când situația în teren se schimbă"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    17 Feb 2022   •   20:01

"Cea mai importantă concluzie a fost că trebuie să rămânem uniți și în eforturile diplomatice, și în eforturile economice. Suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune împreună atunci când situația în teren se schimbă", a spus preşedintele Iohannis.

Întrebat ce măsuri concrete pregătește România dacă situația la graniță se înrăutățește, preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu va reacționa fiecare țară separat.

"Reacțiile pe care le vom avea vor fi comune, nu va reacționa fiecare țară separat ci UE are pachete de reacții pregătite. Şi acestea vor fi puse în practică. Fiecare are și probleme concrete, noi avem peste 600 de kilometri de graniță cu Ucraina. Da, suntem pregătiți pentru migranți. În chestiuni de impact economic suntem pregătiți, avem şi noi măsuri specifice pregătite.

Noi ne dorim o soluție diplomatică. Nu își dorește nimeni o soluție de tip sancțiuni", a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei şi la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană - Uniunea Africană. 

Citiţi şi: Mircea Geoană: "Nu există risc la adresa securităţii ţărilor aliate"

×
Subiecte în articol: Ucraina Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close